Friday, December 1, 2023
HemSoccerZinedine Zidane bland andra ställde upp för att ersätta Nuno Espírito Santo...

Zinedine Zidane bland andra ställde upp för att ersätta Nuno Espírito Santo Al Ittihads tränare efter bråk med Karim Benzema

Det är över mellan Al Ittihad och Nuno Espirito Santo. Den Saudi-baserade klubben ska ha fattat beslutet efter huvudtränarens relation med Karim Benzema blev sur. Saker och ting gick neråt efter förlusten mot Al-Quwa i Asian Champions League. De letar nu efter en fransk fotbollstränare. Av utseendet ser det ut som Zinedine Zidane finns på listan med andra chefer också i loppet.

Ägarna kommer att hoppas att den nya tillträdande managern kan hjälpa laget att konkurrera om dessa topplaceringar. De är för närvarande 6:a på tabellen 11 poäng från toppen.

Al Ittihad radar upp Zinedine Zidane för en potentiell managerroll

Ägarna till Al Ittihad har startat jakten på en ny manager efter att ha meddelat att Nuno Espirito Santo skulle sparkas. De vill slutföra nyutnämningen i landskampsuppehållet. Det är så att spelarna har tid att anpassa sig till den nya taktiken. Den saudiska sidan letar efter en ny fransk tränare som föredras av Benzema och Kante. Det ser ut som att ägarna redan har börjat lägga till namnen på sin kortlista.

Enligt Relevo, tidigare Real Madrid-man Zinedine Zidane är deras drömchefsutnämning. Medan den tidigare PSG-tränaren Laurent Blanc också är ett annat alternativ på bordet för de saudiska jättarna. Al Ittihad har ännu inte inlett förhandlingar med någon av dem. Karim Benzema kommer sannolikt också att hålla ett öga på det nya chefsutnämningen. Detta efter hans kontroverser på och utanför planen med den nu före detta huvudtränaren Nuno Espirito Santo. Han skulle vilja ha en manager som får ut det bästa ur hela laget.

Al Ittihad-fans kommer också att hoppas att ägarna försöker närma sig Zidane för att bli deras manager. Karim Benzema kommer också att hoppas att UEFA Champions League-veteranen kommer ombord. De skulle omedelbart slå till på grund av deras goda tider med att vinna titlar i Real Madrid.

Karim Benzema delar redan ett djupt band med Zidane

Zinedine Zidane har spelat en viktig roll i att hjälpa Karim Benzema att bli en legend i Real Madrid. Den franske anfallaren under hans ledning hade den ena lysande säsongen efter den andra. Benzema spelade 217 matcher under honom. Han gjorde 108 mål och gav 49 assist. Karim Benzema vann också tre Champions League-titlar och 2 La Liga-titlar under sin tid tillsammans i Real Madrid. Båda delar också en stor respekt för varandra utanför planen.

Zinedine Zidane var full av beröm för sin favoritspelare efter att han vann Ballon d’Or 2022. Han överlämnade den prestigefyllda pokalen till Karim Benzema vid ceremonin i Paris. Efter att ha delat ut pokalen sa han: ”Jag är nästan en storebror till Karim, det är vad vi båda gillar att kalla varandra: lillebror och storebror. Vi har mer eller mindre samma bakgrund. Han är från Lyon, jag är från Marseille… Vi växte båda upp i ett område där det inte var lätt för oss i början. Vi var enkla ungdomar från förorten som hade drömmen om att bli professionella fotbollsspelare och vi uppnådde det med mycket hårt arbete”, enligt sammanställningen av Marca.

Frågan för Karim Benzema och Al Ittihad är att Zinedine Zidane strävar efter att bli tränare för Frankrike. Han har också avvisat möjligheter från andra europeiska toppklubbar. Därför måste Al Ittihad hålla andra alternativ redo som backup. Så den stora frågan kommer Zidane att acceptera rollen som manager för Al Ittihad? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär