Friday, December 8, 2023
HemF1Zak Brown tar kommandot som Lando Norris & Oscar Piastri värmer bänken...

Zak Brown tar kommandot som Lando Norris & Oscar Piastri värmer bänken för McLaren Boss’ Race

McLarens återkomst i år har kommit som en trevlig överraskning för både fansen och VD Zak Brown efter att hans satsning på Andrea Stella och B Car-metoden hittills har gett resultat den här säsongen. Även om det är Lando Norris och Oscar Piastri som har kul med MCL60, är ​​McLaren-chefen inte en som bara sitter sysslolös.

Speciellt när Velocity Invitational äger rum på Sonoma Raceway i soliga norra Kalifornien i helgen! Ett arvevent som är känt för klassikerna och retroerna som får ryta som de en gång gjorde, Zak Brown ser fram emot att köra en helt restaurerad McLaren-racerbil med amerikansk historia bakom sig, passande namnet – The Batmobile – en bil som också var ansvarig för Bruce McLarens död, grundaren av Woking-outfiten.

Zak Brown överglänser Lando Norris och Co. på Velocity Invitational

I sin fjärde omgång kommer den amerikanska motsvarigheten till Goodwood Revival att stå värd för ikoniska racerbilar till ett värde av över 300 miljoner dollar i ett lopp som sträcker sig över decennier (bokstavligen), och för McLarens 60-årsjubileum har Woking-outfiten tagit med sig det största arvet samling för att någonsin pryda Velocity Invitational. Av de vackra Papaya-åkarna kommer Zak Brown att köra en helt ombyggd 1970 McLaren M8D, som kördes av Dan Gurney.

I ett inlägg som Zak Brown delade på Instagram firade han sina kvalificeringsresultat vid evenemanget och fick P3 i McLaren 8D och P4 i Williams FW07, det stämmer, Zak Browns kärlek till vintageracers sträcker sig bortom McLarens garage.

Även om Lando Norris, Pato O’ward och andra framstående McLaren-förare var närvarande under helgen, var Oscar Piastri ingenstans att finna, men Zak Brown åsidosatte dem alla med ett strålande kvallopp, följt av ett megaraceresultat!

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Zak Brown (@zbrownceo)

Men alla ögon var riktade mot McLaren med dess ikoniska Papaya-livery som är en stapelvara i Woking-outfiten, de stora utgångarna bakom Zac Browns huvud var en syn att hålla i, tänk bara vad VD:an kände när den slagande V8:an vrålade till liv efter i huvudsak fryses i tiden. Även om Williams också var en vacker syn, var den verkliga vinnaren McLaren M8D, som gjorde det möjligt för Zak Brown att säkra P2 vid den rutiga flaggan med United Auto Sports-teamet.

Det är säkert att säga att Zak Brown var stjärnan i showen, och bländade åskådarna med en briljant prestation som inte många andra lagchefer kan skryta om, förutom kanske Toto Wolff, som skulle ge Zak Brown en springa för pengarna.

Vilka andra ikoniska McLaren-bilar fanns med?

Fansen i hans Instagram-kommentarer berömde VD:n för att han lät oss få en inblick i en era som vi annars aldrig skulle ha haft förmånen att uppleva. Med de nuvarande hybridmotorerna tror många fans att bilarna har tappat lite av sin själ, till skillnad från McLaren M8D som skriker passion och kraft. Men det är inte den enda intressanta bilen som McLaren tog med sig till Invitational.

En lista över McLarens mest ikoniska bilar skulle vara ofullständig utan att nämna den som kördes av en av de mest ikoniska förarna – James Hunt. M26-2 kördes av den stilfulla britten under säsongen 1977. och var den första F1-racern som använde en bikakestruktur av aluminium för sin monocoque, en annan revolutionerande design från McLaren som skulle bli standarden under åren som följde. Bilen gav också Hunt tre segrar på Silverstone, Watkins Glen och Mount Fuji.

Eftersom vi är inne på temat vinster kan vi inte glömma bilen Lando Norris blev skrämd av i helgen, McLaren MP4/2-1. En bil som anses vara en av Woking-outfitens finaste hantverk, ledde Alain Prost till 7 vinster och Niki Lauda till 5 vinster och hans sista världstitel 1984. Bilen var så stor att Laudas närmaste konkurrent om titeln var hans lagkamraten Alain Prost, som förlorade med en otroligt nära marginal på en halv poäng!

Till toppen med en skrikande motor var MP4/6-10, den sista bilen som vann ett mästerskap med en manuell stick-shift-växellåda. Men det var inte det enda speciella med det! Det är fortfarande den enda V12-drivna F1-bilen någonsin som vunnit ett världsmästerskap!

McLarens arv är i goda händer för så länge som Zak Brown finns, kommer vintageskönheterna att få gå tillbaka i tiden till vinnande sätt under åtminstone några helger!

RELATED ARTICLES

Mest populär