Tuesday, February 27, 2024
HemOlympicsYul Moldauers resa från bondpojke till amerikansk olympier utforskad

Yul Moldauers resa från bondpojke till amerikansk olympier utforskad

27-åriga Yul Moldauer, som en gång sa att han aldrig skulle växa till en “produktiv vuxen” av läkare när han bara var en, har trotsat alla odds. Ett ledande namn på USA:s herrgymnastiklag, den sydkoreanskfödde amerikanske konstnärliga gymnasten Moldauer har haft en resa olik alla andra. Från och med 2023 var han den enda lagmedlemmen med OS-erfarenhet i det bronsmedaljvinnande laget vid 2023 års världsmästerskap.

Amerikas favoritvideo idag

Han blev också den äldste amerikanska mannen att vinna en världsmedalj på 20 år. Och det är inte allt; han tog till och med USA:s lagguld i Swiss Cup i Zürich. Med blixtrande vinster under bältet, låt oss kika bakom denna ikon och utforska Yul Moldauers ödmjuka början.

Yul Moldauers resa från bondpojke till olympier

Enligt KUNC, efter att OS 2020 avslutats, satte sig Yul Moldauer ner med Alana Schreiber och diskuterade hans OS-debut. Intervjuaren frågade Yul om uppväxten på en gård påverkade hans resa till OS och formade honom som idrottare. Yul Moldauer sa: “Åh, jag tror att det spelar en stor roll. Det lärde mig att komma i tid. Det lärde mig hur man arbetar som ett team. Det lärde mig att inte vara lat”.

När han diskuterade hur djuren och boskapen var beroende av vårdgivarna, delade han att detta lärde honom ansvar, i vetskapen om att han var ensam ansvarig för deras välbefinnande. Han delade till och med att “det bara fick mig att inse hur mycket gården gjorde för mig och mina perspektiv på vad arbetsmoral är”. Just denna arbetsmoral fick honom att ta sig till toppevenemanget med en rad prestationer som gjorde ögonblicket möjligt.

En titt bakom Moldauers Gymnastic Odyssey

När vi kikar bakom gardinen vet vi att Arvada-lokalen Yul Moldauer föddes i Sydkorea och adopterades av sina föräldrar, Peter och Orsa, vid 1 års ålder. När han fyllde 7 gick han med på ett lokalt gym som erbjöd en gratis prova på och gick senare med i 5280 Gymnastik vid 10 års ålder, där han tränades av familjen Artemev. Han steg snabbt i graderna, vann statliga och regionala möten och blev medlem i juniorlandslaget. Övergången till senior nivå, Moldauers framgångar skjutit i höjden. 2017 blev han USA:s nationella mångkampsmästare och vann en bronsmedalj vid VM på golvträning.

Sedan, 2018, utsågs han till Årets manliga idrottare av USA Gymnastics och vann Nissen Emery Award 2019, ett årligt pris som ges till den bästa manliga gymnasten i NCAA. Moldauer representerade USA vid OS 2020 vid 24 års ålder och visade upp sina otroliga färdigheter och säkrade en berömvärt sjätteplats i herrarnas golvfinal trots träning i hans hemmagarage under pandemin på grund av gymstängningar.

Miljonären amerikansk gymnast Yul Moldauers definierande varumärkeserbjudanden utforskade

Den otroliga idrottaren kommer att gå med oss ​​på ESFancast LIVE denna fredag ​​kl 02:00 EST. Lyssna på när vi utforskar och väljer sinnet hos denna 11-faldiga NCAA-mästare, Tokyo 2020 Olympian, 2023 Swiss Cup Winner, och total ace-gymnast.

RELATED ARTICLES

Mest populär