Thursday, November 30, 2023
HemAndrey RublevYtterligare pinsamhet för Andrey Rublev vid ATP-finalerna eftersom dagar efter utbrott på...

Ytterligare pinsamhet för Andrey Rublev vid ATP-finalerna eftersom dagar efter utbrott på banan registrerar han ett förglömligt rekord

Tennisvärlden är inget mindre än en balanserad uppsättning av en gungbräda. När ATP-finalerna i Turin utspelade sig helt oförutsägbara scener fick fansen bevittna det perfekta exemplet på en gungbräda i tennis. Medan den italienska tennisstjärnan Jannik Sinner njöt av den kalla brisen av massiva segrar mot spelare som Novak Djokovic och Holger Runefick den ryske tennisstjärnan Andrey Rublev möta ett helt motsatt bakslag.

Den nuvarande världens nummer 5 Andrey Rublev gick in i ATP-finalen i Turin med förhoppningar om att nå ett betydande betyg. Medan 26-åringen gick in i turneringen med stor entusiasm hade ödet något annat planerat för honom. Efter att ha stått inför ett nedslående nederlag mot Alexander Zverev i sin tredje gruppspelsmatch slog ryssen oväntat ett negativt rekord som kom ut som en chock för fansen.

Ytterligare en chock för Andrey Rublev när han vidrör ett förödmjukande ATP-finalmärke

Eftersom de åtta bästa artisterna under året gjorde sina avtryck i ATP-finalerna blev turneringen inget mindre än vad fansen hoppades på. Men medan fansen förväntade sig en ökad ranking i slutet av året för Andrey Rublev, väckte turneringen ögonblick av extremt kaos för den ryska tennisstjärnan. Medan 26-åringen stod inför ett nedslående nederlag mot Alexander Zverev i en nyligen genomförd gruppspelsmatch, sträckte sig förlusten till mer än bara en eliminering.

Efter förlusten mot Zverev blir Rublev den första round robin ATP-finalspelaren med 0/6 set vinst/förlust sedan David Ferrer 2010
byu/jovanmilic97 intenis

ATP-finalerna har alltid varit en turnering som spelarna ser fram emot att göra avtryck i, eftersom den bara släpper in spelare med de bästa rankningarna som de får med sina prestationer under hela året. Touren, eftersom den antänder hård konkurrens bland spelare, upplever sällan några bagels. Efter en nedslående 6-4, 6-4 förlust mot Zverev, berättade resultattavlan en historia om förnedring för Andrey Rublev. Den ryske stjärnan blev efter sitt nederlag den första round-robin ATP-finalspelaren sedan dess David Ferrer 2010 att stå i en nedslående situation med 0/6 set vinst/förlust.

Denna rekordbesvikelse gav inte bara en hård eliminering till Andrey Rublevs resa i ATP-finalen utan markerade också ett oväntat slut på hans säsong 2023. Men nederlaget var inte det enda bakslaget som 26-åringen mötte i den pågående turneringen.

Andrey Rublev skildrar höga nivåer av besvikelse när han skadar sig själv med ett racketslag

Förutom det nedslående nederlaget mot Alexander Zverev, nådde frustrationen för Andrey Rublev en mycket höjdpunkt under hans andra gruppspelsmatch mot Carlos Alcaraz i ATP-finalen. Rublev tappade kontrollen över sina känslor och bröt in i ett anfall av ilska när Alcaraz fick den första matchen i andra set. 26-åringen släppte lös sin frustration och slog sin racket på banan och presenterade ett ögonblick som väckte en nedslagen känsla av chock bland fansen.

Intensiteten i den oväntade situationen berörde en topppunkt då han skadade sitt vänstra ben genom att ge sex kraftfulla smällar med så hög kraft att han till slut skar sig ovanför knäet. När han stod bland fansen för att möta situationen, försökte han ge ett lätt svar över det som han nämnde, “Mitt knä är okej. Ingenting. Inget hände.” Trots hans beklagande ansträngningar för att minimera påverkan, markerade den kaotiska handlingen ett negativt kapitel innan han lämnade turneringen.

RELATED ARTICLES

Mest populär