Wednesday, December 6, 2023
HemF1"You Motherf**ker": Christian Horner avslöjar en förbryllande historia bakom Yuki Tsunodas ständiga...

“You Motherf**ker”: Christian Horner avslöjar en förbryllande historia bakom Yuki Tsunodas ständiga förbannelse

Tack vare Formel 1:s öppna karaktär har radiokommunikation mellan förare och deras team blivit allmänt känd och vi älskar det absolut. Radiomeddelandena ger oss insikter om förarna, hur de reagerar under stress och deras relation till sina raceringenjörer. Men ibland kan dessa radiomeddelanden måla fel bild av en förare om du inte känner till hela bilden. Det är just därför detta avslöjande från Red Bull-chefen Christian Horner är viktigt.

Christian Horner dök nyligen upp i Eff Won-podcasten och avslöjade den lustigt förbryllande historien bakom Yuki Tsunoda och hans X-klassade radiomeddelanden. Den brittiske chefen lyfte fram anledningen bakom Tsunodas intressanta ordförråd, baserat på händelserna som ledde fram till hans tid på cirkusen.

Christian Horner avslöjar den förbryllande sanna historien bakom Yuki Tsunodas förbannelsevänliga ordförråd

Tsunoda kom till England från Japan med noll kunskaper i det engelska språket och med önskan att köra för ett engelskt lag. Så naturligtvis placerades han i Red Bull-akademin i södra London. Tja, för de som inte vet hur södra London är, låt Red Bull-chefen ge dig lite referens innan han gör det förbryllande avslöjandet.

Horner började förklara, “Han kom, han kom över till Storbritannien för att lära sig engelska och köra med ett engelskt team som var baserat i utkanten av London och de är ungefär en film som Snatch- eller Guy Ritchie-filmer. Så den här lilla japanska killen trodde att motherf**ker eller ordet f**k var en del av det engelska språket, en del av det engelska ordförrådet. Så han sätter sig i en Formel 1-bil och vid sitt allra första test säger han “Jag har understyrt din jävel”. Det var roligt!”

Daniel Ricciardo och Yuki Tsunodas “kaotiska” bromance under Silly Challenge gör att fansen vill ha mer

Tja, där har ni det gott folk, den mest lustiga vändningen naturen kunde ha tagit på en intet ont anande icke-engelsktalande japansk man. Men AlphaTauri-mannen vet nu att svordomar i varje mening inte är hur världen kommunicerar på engelska och försöker göra det bättre. Nu har han också ett gott exempel framför sig.

Yuki Tsunoda försöker lära sig av sin erfarna lagkamrat på AlphaTauri hur man håller sig kall

Ända sedan Daniel Ricciardo kom till AlphaTauri har han förändrat lagets dynamik. Han satte laget på den främre foten genom att utmana Tsunoda och laget att göra bättre ifrån sig. Men förutom pressen att tävla med en veteran F1-förare, plockar den japanska föraren också upp eller vill plocka upp några egenskaper hos australiensaren.

Efter att ha reflekterat över sin erfarenhet av att köra tillsammans med Ricciardo, avslöjade Tsunoda den egenskap han skulle vilja anta.

Han sa, “Särskilt hur han beter sig med laget. Även i de stunder som inte går bra, hur han behandlar laget, vad han säger på radion, de sakerna ger dem mer självförtroende. Mer lycka – “lycka” är lite annorlunda, men det förändrar atmosfären.”

Detta förde honom till sitt omedelbara mål. “Jag vill bli bättre på radion. Hur jag beter mig med laget i allmänhet kommer att vara nyckeln och det är det jag vill fokusera på, snarare än att ta poäng vad som helst.”

Kanske har Tsunoda börjat se dessa som viktiga egenskaper. Han kommer att behöva bli en bättre förare och tas på större allvar. Bra tänkt Yuki!

RELATED ARTICLES

Mest populär