Wednesday, December 6, 2023
HemNBA"You Can't Be a 7 ft Magic!": Shaquille O'Neal, som fick en...

“You Can’t Be a 7 ft Magic!”: Shaquille O’Neal, som fick en smäll av sin far på grund av Magic Johnson, gjorde även Lakers-legenden svartsjuk

Det fanns förmodligen ingen rå kraft som Shaquille O’Neal. Den fyrfaldige mästaren var dominerande. Oppositionerna lämnades utan något svar för att hindra honom från att skaka sargen. En destruktiv talang, Shaq gjorde en karriär värd av höjdpunkter. Men han var inte alltid driven för att bli Big Diesel. Det fanns en tid Shaq ville imitera en annan Lakers-legend, Magic Johnson. Men han insåg snart att det skulle vara omöjligt för honom att göra det.

HBO:s nya “Shaq”-dokumentär ger fansen en inblick i Los Angeles Lakers-legendens liv. Den 7-fots-1 jätten kan ha vuxit upp och blivit ett generationscentrum. Men hans hjärta rusade också för att göra magiska saker på banan. Noterbart avslöjade den trefaldiga finalens MVP att hans militära far slog honom för att han försökte imitera Hall of Famer. Likaså därifrån handlade Shaq om att kasta ner elaka dunks.

Men han kom snart också till insikten att oavsett vad han gjorde så kunde det aldrig komma en av de största spelmakarna genom tiderna igen. Magics storlek, snabbhet och spektakulära passningsförmåga var unik i Shaqs ögon.

Shaquille O’Neal medger att han aldrig skulle kunna vara Magic Johnson

Det fanns en tid ingen figur var större än Magic Johnson. Som ledare för Showtime Lakers betraktades den trefaldiga MVP:en som den bästa spelaren vid den tiden. Dessutom, när Johnson var i Los Angeles, gjorde Hollywood honom till en global ikon. Han är högt ansedd som den största poängvakten genom tiderna. Han är en sann legend om Lakers, som tar in fem mästerskap till staden. På samma sätt, på tal om att vara magisk, erkände Shaquille O’Neal sin svartsjuka.

DYK DYPARE

Han sa: “Jag pratar om det totala paketet. Du kommer aldrig att se en kille i den storleken, springa så fort, på snabbrasten, fånga den och kunna göra något med den. Ibland tog han den från brädet och gick från kust till kust. Jag sa: “Vänta lite. Det är bara en magi. Du kan inte vara en 7 ft Magic!”

Shaq som inte försöker vara Magic Johnson kan ha gynnat hans story i ligan. Idag kan ingen modern spelare komma i närheten av att vara i samma kategori som Shaquille O’Neal. Big Diesel var dominerande som ingen annan. Att skapa sin egen legend gav LA två av de mest unika NBA-legenderna. Medan Shaq förstörde metriken för dominans, skulle Magic vara befälhavaren. NBA-fans drömmer om vad en Magic-Shaq-duo kunde göra. Endera av de två visade sig fungera med en spelare med liknande stil.

När det gäller Los Angeles Lakers fick franchisen åtta mästerskap. Både Shaq och Magic lade till ära till den stora franchisen. Med den lila och guldiga capen på ryggen var båda legenderna avgörande för att göra Lakers till det mest framgångsrika NBA-laget i historien.

Om Shaq försökte vara magisk, tror du att han fortfarande skulle vara lika dominant? Låt oss veta dina åsikter i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär