Saturday, December 9, 2023
HemMLBYoshinobu Yamamotos NPB Glory: A Comprehensive List över alla utmärkelser som vunnits...

Yoshinobu Yamamotos NPB Glory: A Comprehensive List över alla utmärkelser som vunnits med Orix Buffaloes

Sällan kommer spelare in i ligan med en sådan vurm att nästan alla lag vill ta itu med dem. Yoshinobu Yamamoto är en sådan spelare. Med det japanska ess som lagt ut sin free agent, har dörrar officiellt öppnats för hans inträde i de stora ligorna. Det är inte bara för att han är en fantastisk talang, utan också på grund av de enorma utmärkelser som han redan har vunnit vid en ålder av bara 25. Listan över prestationer är ännu mer omfattande.

25-åringen är ute efter att skriva på ett kontrakt värt 200 miljoner dollar, som flera rapporter antyder. Det skulle göra honom till en av de högst betalda japanska spelarna i MLB-historien. Ett så stort kontrakt kräver ett lika stort rekord. Intressant nog uppfyller Yamamoto inte bara det omfattande rekordet utan till och med överträffar det i vissa fall.

Anmärkningsvärda NPB-prestationer av Yoshinobu Yamamoto

När Yamamoto först började spela för Buffaloes 2017 sågs han som en spelare med potential. De förväntade sig att han skulle vara en pålitlig pitcher för deras lag. Men det som gjorde var mycket mer än någons vildaste fantasi. Han har vunnit nästan allt som finns att vinna i NPB. Från 2021 till 2023 var han den mest prisbelönta spelaren i ligan och vann allt för att vinna för en startande pitcher. De främsta är –

2x Pacific League MVP

2021 var utbrottsåret för Yoshinobu Yamamoto. Han hade en ERA på 1,39 med 206 strikeouts och ett rekord på 18-5. Ledde sitt lag till sin första Pacific League-vimpel sedan 1996. Yamamoto fortsatte den formen 2022 och vann återigen MVP-utmärkelsen. Den här gången var hans ERA något högt på 1,68, men det slutade med att han vann Japan Series. Återigen, deras första sedan 1996. Nu 2023 har han haft ett ERA på 1,21 och ett rekord på 16-6.

3x Eiji Sawamura Award

Eiji Sawamura Award motsvarar Cy Young Award i MLB. Det är ett av de tuffaste priserna att vinna på grund av strikta kriterier som måste uppfyllas. Yamamoto har vunnit detta pris i tre år i rad (2021, 22 och 23). Den enda spelaren som uträttat denna bedrift förutom honom är legenden Masaichi Kaneda.

3x Triple Crown Vinnare

Triple Crown i baseball betyder att leda ligan i vinster, strykningar och ERA. Hans trefaldiga Triple Crown-segrar framhäver en oöverträffad nivå av konsekvens. Han står som den enda pitchern i basebollhistorien som uppnår den anmärkningsvärda bedriften att säkra tre på varandra följande Triple Crowns.

Bortsett från detta är han 2022 Japan Series-mästare, 3x Pacific League ERA-mästare, 5x All-Star, 2x Best Nine-pristagare, 2x Pacific League Golden Glove-pristagare, 2021 Interleague Play MVP och 3x Best Battery-pristagare. Med ett sådant rekord är det inte konstigt att lag ställer upp för den japanska stjärnan. Men frågan kvarstår, vem ska han välja?

RELATED ARTICLES

Mest populär