Sunday, December 10, 2023
HemMLBYoshinobu Yamamoto officiellt postat: Vilket MLB-lag har maximala chanser att landa det...

Yoshinobu Yamamoto officiellt postat: Vilket MLB-lag har maximala chanser att landa det japanska esset?

Dagen har äntligen kommit för MLB-lagen att slåss om Yoshinobu Yamamoto. Hans moderklubb, Orix Buffaloes, har publicerat den japanska sensationen på handelsfönstret. Det har också markerat början på intensiva dagar i basebollcirkeln, med flera lag som är redo att lägga ut pengar för att ha honom i sitt lag, vilket kan kosta några hundra miljoner dollar.

Utan tvekan är det en kolossal summa. Yamamotos framgång med erfarenhet motiverar dock kostnaden. Efter att ha spelat i flera år och vunnit flera utmärkelser för sin klubb och sitt land, är den unga pitchern en perfekt värvning för alla lag. Dessutom upphäver hans ålder den höga kostnaden för värvningen, som förväntas bli 200 miljoner dollar eftersom lag kan dra nytta av hans värvning i flera år. Förståeligt nog vet MLB-lagen också detta, därav konkurrensen. Men eftersom bara en kan ha honom i truppen, vilket lag har störst chans att värva spelaren?

Lag får 45 dagar att kämpa för Yoshinobu Yamamoto när hans MLB-inlägg blir officiellt

Det är en ganska resa för alla basebollspelare från Japan att skriva på för MLB eftersom många faktorer är inblandade. En är att flytten måste genomföras inom 45 dagar, och om inte måste den berörda spelaren tillbringa tid i moderklubben för nästa säsong.

Detsamma är historien för Yoshinobu Yamamoto, som har tagit sig till MLB-posten men måste bestämma sig inom de närmaste sex veckorna för att vårda sin MLB-dröm. Enligt den berömda MLB-insidern Joel Sherman har MLB meddelat team om detta fall.

Han delade, “Yoshinobu Yamamoto har publicerats och MLB-klubbar har blivit meddelade. Fönstret börjar klockan 08.00 Eastern Time den 21 november. Den signerande klubben måste skicka in villkor senast klockan 17. Eastern Time den 4 januari 2024.”

Med tanke på att den japanska stjärnan har alla färdigheter att lysa i MLB, skulle de kommande 40 oddsen vara en kamp för framtiden. Anmärkningsvärt har nästan alla lag visat sin önskan om denna affär. Men med tanke på oddsen, finns det några favoriter i det här loppet?

Vilket lag har en fördel i kapplöpningen om att värva Yamamoto?

Båda lagen från New York hade öppet uttryckt en önskan att värva spelaren. Till och med veckor innan Yamamotos inlägg. Det var synligt i personliga besök i Japan från klubbens tjänstemän, inklusive Brian Cashman från New York Yankees, för att bedöma spelaren. New York Mets var inte efter och hade flera scouter som analyserade spelaren. Detta gjorde det till en tvåvägsstrid, men allt förändrades, med Boston, Los Angeles och St. Louis som kom in i mixen.

På grund av detta har flera alternativ dykt upp för Yamamoto att sätta sin signatur. Men finns det något lag som skulle kunna få en preferens från spelaren? Det verkar som om det är så här. Noterbart är att flera spelare bedriver sin handel i MLB. Det inkluderar Kodai Senga och Lars Nootbar. Båda är för övrigt vänner med Yamamoto och kan påverka affären.

Från de senaste uppdateringarna är Senga ivrig efter att ha sin japanska lagkamrat som partner på Mets. Det har han även meddelat klubben om. Det bidrar till Mets beslutsamhet att värva Yamamoto. Med mycket pengar att spendera kan de uppfylla alla hans krav och registrera honom för framtiden. Plus, den gemensamma agenten mellan de två japanska essarna drar också den 25-åriga pitchern mot Mets.

Det ger dem också en fördel gentemot den närmaste konkurrenten, New York Yankees, som förlorade en byte förra säsongen av samma anledning. Även om Lars Nootbar sågs spela golf med Yamamoto, känns det inte att han kan hjälpa sitt lag, Cardinals, i detta. Anledningen är deras senaste kamp och begränsade resurser.

Är Scared Yankees GM Brian Cashman tillbaka till ett annat japanskt ess efter Yoshinobu Yamamotos Kodai Senga Revelation?

RELATED ARTICLES

Mest populär