Monday, December 4, 2023
HemeSportsXbox Game Studios tvångsspel har 100 anställda när det fungerar söder om...

Xbox Game Studios tvångsspel har 100 anställda när det fungerar söder om midnatt

Xbox bulkar upp på alla möjliga sätt. I och med det senaste övertagandet av Activision-Blizzard är alla ögon riktade mot Xbox för att se hur de hanterar det ökade ansvaret. Tillsammans med att få ordning på sitt eget hus, gör Xbox också det möjligt för sina tredjepartsstudior att få igång sitt A-spel. Enligt en färsk rapport, Compulsion Games, verkar en Kanada-baserad tredjepartsmedlem i Xbox-gruppen ha förstärkts avsevärt sedan Microsofts förvärv 2018.

Tvång har jobbat på South of Midnight länge. Actionäventyraren utspelar sig i djupa södra Amerika och utforskar den södra myten på ett kusligt sätt. Denna surrealistiska text du på en turné genom söderns mysterier och Compulsion ser mer än redo att anta utmaningen under Xboxs handledning.

Xbox dotterbolagsstudio tar fart inför ny release

När Compulsion togs över av Xbox hade det knappt 30 anställda som arbetade i studion. Nu antyder en branschinsider att Compulsions nuvarande antal anställda har nått 100 anställda som dedikerat arbetar på den kommande South of Midnight. Compulsions LinkedIn-profil visar ett 100-tal anställda, vilket är det största studion någonsin haft. Med tanke på hur Xbox skyndar på att etablera sig som det dominerande namnet i spelbranschen är det inte konstigt att dess tredjepartsstudior får en del av resurserna för att utveckla sig själva i processen också.

Compulsion Games, som grundades 2009, har ännu inte haft en release som spred skakningar över hela samhället som sitt moderbolag. Xbox vill dock ändra på det genom att tillhandahålla mer resurser till studion. South of Midnight släppte nyligen sin trailer, som har vunnit priset för bästa ljud/bild vid Clio Entertainment Awards 2023.

Xbox-chefen Phil Spencer skakar spelvärlden efter att “StarCraft” nämner Sparks Wild Fan Theories

Båda Compulsions tidigare utgåvor (Contrast och We Happy Few) var interaktiva titlar. Denna stil förväntas återspeglas i South of Midnight också. Det kommande spelet har påståtts vara en “övertygande modern folksaga” vid Clio Awards och kommer att släppas som en exklusiv Xbox.

Xbox är allt för inkluderande tillväxt

Nyligen nämnde Xboxs vd Phil Spencer att Microsoft är ute efter att bygga ett Xbox-fokuserat community. Detta innebär att spelare på olika plattformar kan betraktas som en del av familjen tack vare det breda utbudet av tjänster och produkter som erbjuds av Xbox. Tillsammans med det sa Spencer också att Xbox kommer att ge sina nya kollegor möjlighet att fortsätta göra det de är bäst på.

Med sådana uttalanden tror vi att Xbox gör allt de kan för att hjälpa tredjepartsstudior att ta fram det bästa de har att erbjuda. Medan communityn väntar på att ett släppdatum för South of Midnight ska tillkännages ser Xboxs vision för en sammansvetsad community ut på god väg.

Vilken kommande Xbox exklusiv är du exalterad över och varför? Berätta för oss i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär