Tuesday, February 27, 2024
HemSoccer"Xavi lämnar för att..." - Verklig anledning bakom FC Barcelona-chefens avgångsmeddelande -...

“Xavi lämnar för att…” – Verklig anledning bakom FC Barcelona-chefens avgångsmeddelande – rapporter

FC Barcelona-fans är fortfarande känslomässigt bundna efter Xavis avgångsbesked. Blandade känslor omger Camp Nous luft. Vissa håller huvudet uppe och ser fram emot ett nytt kapitel, medan andra är inlåsta i en tidskapsel. Medan fansen fortsätter att rycka av de oväntade nyheterna, är den ryktade anledningen till att Xavi lämnat att han inte kunde ta längre “det dagliga sveket och det dubbla språket.”

Xavi hävdade “trötthet” och “utmattning” som några av anledningarna till att hoppa av som katalansk tränare. Den berömda spanska journalisten Pipi Estrada skyller dock på en person som är ansvarig för händelserna som inträffat de senaste dagarna. På den senaste delen av El Chiringuito TV sa han, “Xavi lämnar för att han inte längre tål Decos dagliga svek och dubbla språk.” Förutom att kritisera Blaugranas nuvarande sportchef, tog Estrada med sig föregångare till Deco i diskussionen.

“Xavi insåg detta i samma ögonblick som Mateu Alemany och Jordi Cruyff lämnade, som var hans bästa vänner och som han hade det största förtroende för. Och när Deco kom, sa Xavi, ‘Jag är död med det här'”, avslutade han. Detta är verkligen en enorm uppenbarelse. En annan vördad journalist Sique Rodriguez hävdade också att Xavi hade “brist på stöd” från flera klubbmedlemmar. Dessutom hade Deco också förnekat värvningarna av spelare som Joshua Kimmich, Bernardo Silva och Martin Zubimendi, som den tidigare Al Sadd-tränaren var angelägen om att få till den katalanska klubben.

“XAVI GÅR för att HAN INTE TÅR DECO.”

Vilken #Pipildora från @PipiEstrada1! pic.twitter.com/VVYlSQRgV8

— El Chiringuito TV (@elchiringuitotv) 31 januari 2024

Vad det än kan vara, kan fejden med Deco bara vara en av anledningarna. Sportliga och ekonomiska utmaningar ska också ha bidragit till hans avgång. Noterbart, bortsett från några få fans, var Joan Laporta inte heller för Xavis exit.

Joan Laporta avvisade Xavis begäran om avgång

Enligt Javi Miguel motsatte sig den katalanska klubbens president Xavis beslut att avgå som huvudtränare när det offentliggjordes. Även om Xavi klargjorde sina känslor för styrelsen avslöjade Miguel att Laporta och hans grupp hade bett honom att hålla sin avgångsinformation privat.

LÄS MER: Vad är Xavis nettovärde 2024? FC Barcelonas chefs lön avslöjas när han tillkännager avgång

Men efter hans lags 5-3-förlust mot Villareal i La Liga, bestämde sig Xavi för att uttrycka sina känslor snarare än att följa ledningens order. Det ser ut som att Xavi nu är stenhård på att lämna Camp Nou efter säsongens slut. Till dess kan han hjälpa katalanerna i sin starkaste förmåga att avsluta kampanjen 2023–2024 på ett respektabelt sätt.

Inlägget “Xavi lämnar eftersom…” – Verklig anledning bakom FC Barcelona Boss’ avgångsmeddelande avslöjat- Rapporter dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär