Tuesday, February 27, 2024
HemSoccerXavi avslöjar varför Cristiano Ronaldos Al Nassr kan vinna Asian Champions League...

Xavi avslöjar varför Cristiano Ronaldos Al Nassr kan vinna Asian Champions League den här säsongen

Populariteten för Saudi Pro League har utökats till en global nivå sedan Al Nassr skrev på Cristiano Ronaldo. Tillsammans med fansen finns det fotbollsexperter och till och med aktiva stjärnor som följer utvecklingen av den kontantrika ligan. Barcelonas huvudtränare, Xavi är en av dem. Han gjorde nyligen ett djärvt påstående om saudiska klubbar, vilket antydde att riddarna av Najd kunde gå hela vägen i den stora asiatiska turneringen!

Amerikas favoritvideo idag

Det råder ingen tvekan om att lag som Al Nassr, Al Hilal och Al Ittihad kommer att fortsätta att fånga ögonglober på och utanför planen. Men låt oss dyka djupare in i Xavis plötsliga men ändå enorma uttalande.

Xavi stöder Saudiarabien för att uppnå asiatisk fotbollsära!

Fotbollsvärlden börjar sakta men säkert ta Saudi Pro League på allvar efter toppvärvningar som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Neymar och andra. Europeiska klubbar är nu medvetna om att det finns någon som kan konkurrera med sina ekonomiska resurser. Inför den spanska supercupens semifinal var Xavi också full av lovord om den kontantrika ligan. Han sa, “Saudiska klubbar är de bästa i Asien”. Vidare tillade han att det redan var viktigt i Asien. Men nu är det viktigare. Men varför skickade Xavi plötsligt en kommentar som denna?

Intressant nog hade Xavi också sparkat en boll i Asien under sina speldagar. I slutet av sin karriär spelade han i Qatar. Därför visade detta påstående upp den förståelse som Xavi redan har om den asiatiska sidan av det vackra spelet och Saudiarabiens dominans. Knights of Najd möter nästa saudiarabiska Al Fayha i RO16 i AFC Champions League. Tillsammans med den Cristiano Ronaldo-ledda sidan är saudiska klubbar verkligen favoriterna att vinna tävlingen! När det gäller Barcelona så planerar man även att starta ett samarbete med den kontantrika ligan.

Laporta är “fullständigt beredd” att ge en hjälpande hand för att utveckla fotbollen i Saudiarabien

Det är inte första gången någon från Barcelona hyllar ligan. I en intervju berömde president Joan Laporta också det nya fotbollsprojektet i Mellanöstern. Han sa att den nuvarande versionen av Saudi Pro League är en framgång och har lockat många fans från Europa. Han tillade också att klubben skulle vilja bilda en relation med ligan.

Han sa, “Jag är fullt beredd att utöka förbindelserna mellan FC Barcelona och saudiska klubbar och förse dem med expertis och moderna metoder för att utveckla dem och den saudiska ligan som helhet“. Det skulle vara ganska intressant att veta om andra toppfotbollsklubbar från England, Spanien, Italien och Tyskland också delar samma känsla. Vad tror du? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär