Friday, December 1, 2023
HemWweWWE NXT:s betyg rensar AEW Rampage och kollision kombinerat enligt nya rapporter

WWE NXT:s betyg rensar AEW Rampage och kollision kombinerat enligt nya rapporter

För alla brottningskampanjer avgör betyg och tittarsiffror hur bra företaget presterar på marknaden. Det för oss till ämnet, hur går det för AEW tittarmässigt? Det korta svaret är “inte bra”. Nya rapporter visar att WWE NXT:s betyg har överträffat både AEW Rampage och Collision tillsammans.

På senare tid har den Jacksonville-baserade kampanjen halkat efter i betyg. Kampanjprograms tittarsiffror fortsätter att urholkas medan WWE-programs betyg fortsätter att öka. Dyk djupt med oss ​​när vi utforskar den här nyheten i detalj.

11/7 NXT hade 130 000 fler tittare än 11/3 Rampage och 11/4 Collision tillsammans

Enligt TV-betygslistan som tillhandahålls av Wrestlenomics, veckans avsnitt av WWE NXT hade totalt 794 000 tittare, vilket gjorde betygen 0,26 i demografin 18-49. Å andra sidan hade förra veckans AEW Collision and Rampage 366 000 tittare med 0,9 respektive 298 000 tittare med 0,11.

Därför är den sammanlagda tittarsiffran för förra veckans Collision and Rampage 664 000. Det är 130 000 tittare färre än vad NXT drog den här veckan. Under de senaste åren hade den Jacksonville-baserade kampanjen gett hård konkurrens till sitt rivaliserande företag när det gäller betyg och tittarsiffror. Men det verkar som om den har avvikit från sin väg på sistone.

Denna två veckor långa tidslinje är inte den enda gången AEW ställdes inför förlägenhet i händerna på sin rivaliserande marknadsföring. Du måste komma ihåg hur dåligt det gick under Tuesday Night War i avsnittet av Dynamite den 10 oktober trots showen med den tidigare WWE-superstjärnan Edges debut i ringen.

Inte nog med det, WWE PLEs har också besegrat Collision i ganska många månader nu.

WWE Premium Live Events dominerar AEW Collision

För bara ett tag sedan, Wrestlenomics släppte också data som visar att WWE premium live-evenemang har dominerat AEW Collision under de senaste månaderna. WWE PLEs och AEW Collision air på samma dag, dvs Saturday Nights. Som ett resultat stjäl den Stamford-baserade kampanjen en stor del av den professionella brottningspubliken från den Jacksonville-baserade kampanjen.

Det är intressant att notera att händelser som Money in the Bank i London och Crown Jewel i Saudiarabien som ägde rum en dag tidigare (på grund av tidszonsskillnad) än Collison också hade samma effekt på AEW:s betyg. AEW:s Saturday Night-show som kolliderade med WWE PLEs kunde inte ens nå 500k-strecket i tittarsiffror.

Dessa uppgifter tyder på att den Stamford-baserade kampanjen har gjort bra ifrån sig när det gäller attraktion till publik, medan AEW saknas på vissa områden. Tony Khan måste hitta en lösning på detta problem så snabbt som möjligt om han vill komma tillbaka på rätt spår. Berätta för oss vad du tycker om veckans NXT-slag både förra veckans Collision- och Rampage-shower.

RELATED ARTICLES

Mest populär