Monday, December 4, 2023
HemTennisWTA Stars öppnar upp om den amerikanska ikonen Billie Jean Kings orubbliga...

WTA Stars öppnar upp om den amerikanska ikonen Billie Jean Kings orubbliga stöd – “She’s Right There…”

I professionell tennis är det få tävlande som får dela banan med sin romantiska partner. Men de argentinska spelarna Nadia Podoroska och Guillermina Naya har brutit den formen när de bestämde sig för att slå sig ihop i dubbelbanan i november 2023. Efter att ha varit ett par utanför planen i över två år, är de ivriga att slå sig samman och föra sin kemi till dubbel krets. Trots att de nyligen bestämde sig för att kliva in på banan tillsammans skakade nyheten om deras förhållande tennisvärlden för ett år sedan. Direkt efter att de avslöjat detsamma visade den amerikanska tennislegenden Billie Jean King sitt stöd i sociala medier.

Det har gått över ett år sedan King uttryckte sitt stöd för Nadia Podoroska och Guillermina Naya för att de öppnade upp om deras förhållande. Men effekterna av Kings godkännande fortsätter att resonera hos paret hittills.

Ett år efter Billie Jean Kings ivrige uppbackning svarar dubbelpartners och flickvänner på veteranens stöd

Efter att ha gått ut offentligt som par har Nadia Podoroska och Guillermina Naya fått ett stödjande meddelande från tennislegendaren Billie Jean King. Förra året, efter att nyheterna skakade tennisvärlden, twittrade King: “Grattis till WTA-spelaren @nadiapodoroska till hennes tillkännagivande. Att leva autentiskt kräver sådant mod, men det är alltid värt det. ”.

Efter händelserna förra året satte sig Podoroska äntligen ner för en intervju med Clay Tenis för att diskutera hur hennes förhållande påverkar hennes karriär och beslutet att slå sig ihop på banan med sin romantiska partner. I samma fråga fick hon frågan om Kings stödjande besked. Intervjuaren frågade: “Hur kände du när Billie Jean King gratulerade dig för att du öppet pratade om ditt förhållande?”

Utan att tveka sa den argentinska tennisstjärnan, “Billie Jean är någon som är mycket medveten om vad som händer i touren. Uppenbarligen gillade jag det eftersom hon är en ikon inom sporten, men det är inte så att jag blev förvånad eftersom jag vet att hon gör det och att hon är där med nyheterna. Någon så känd och välkänd som är en sådan förespråkare för rättigheter… jag gillade det.”

Naya, å andra sidan, svarade, ”Jag tyckte att det var otroligt att se hennes stöd. Att få ett sådant budskap från en sådan figur är imponerande.”

King kämpade för jämställdhet och inkludering under hela sin Hall of Fame-karriär. 1973 var hon en del av bildandet av Women’s Tennis Association, vilket banade vägen för att uppnå jämställda löner i Grand Slam-evenemang. Hon blev också den första professionella idrottaren med enormt anseende som offentligt kom ut som lesbisk 1981. King har länge varit en anhängare av hbtq-rättigheter inom tennis. Utöver sitt eget förespråkande som en öppen homosexuell idrottare, grundade King 2014 Billie Jean King Leadership Initiative för att ta itu med jämlikhet, mångfald och inkludering inom alla idrotter.

Kings stödjande budskap drev parets framgång och engagemang utanför banan

Att spela tillsammans har fört Podoroska och Naya ännu närmare. “Att kunna dela domstolen med henne är väldigt speciellt”, sa Podoroska i samma intervju. “Vi förstår varandra mycket väl och vet vad den andra behöver.”

Kings offentliga beröm för Podoroska och Nayas öppenhet gav utan tvekan paret förtroende när de har navigerat runt på turnén tillsammans. Över ett år senare fortsätter Podoroska och Naya att låta sin lek prata samtidigt som de fungerar som förebilder. Deras framgång på banan och engagemang för varandra sänder ett viktigt budskap om acceptans till tennisgemenskapen. Och med förespråkare som Billie Jean King i sitt hörn, kommer deras inflytande säkerligen att hjälpa till att föra rörelsen för jämställdhet framåt.

RELATED ARTICLES

Mest populär