Wednesday, December 6, 2023
HemTennisWTA-finaler – Jessica Pegula vs Iga Swiatek: Förhandsvisning, head-to-head, förutsägelser

WTA-finaler – Jessica Pegula vs Iga Swiatek: Förhandsvisning, head-to-head, förutsägelser

2023 års WTA-finaler är på väg att nå sin gnistrande avslutning. Efter en veckas underhållning kommer vinnaren av 2023 års WTA-final att krönas, och spelaren kommer att få en betydande ökning av prispengar och rankingpoäng. Iga Swiatek kommer att möta Jessica Pegula, och de två kommer säkerligen att ge oss en match att minnas.

Förhållandena har varit svåra i Cancun, och spelare har fått kämpa dag ut och dag in. Vindarna och regnet har ofta stört matcherna, men de två spänstiga toppspelarna har så småningom lyckats övervinna alla problem och ta sig till final.

Iga Swiatek vs Jessica Pegula: Förhandsvisning

Swiatek är för närvarande i strålande form. Hon började året lite långsamt men kom ikapp efter att ha nått två Masters-finaler. Hon följde upp det med att vinna sin tredje French Open-titel. Hon verkade dock tappa farten i den amerikanska svingen och snubblade ur US Open i chocknederlag i omgång 4.

Hon lyckades dock återvända med råge och vann China Open-titeln. Den tidigare världsettan kommer att gå in i finalen obesegrad från round-robin-stadierna och även efter att ha besegrat den nuvarande topprankade spelaren, Aryna Sabalenka.

“Måste bli de 10 konstigaste sakerna” – Serena Williams ex-tränare ansluter sig till fansen som ett kusligt avbrott i en klassiker genom tiderna under Iga Swiatek och Jessica Pegulas kanadensiska sammandrabbning lämnar tennisvärlden

Den amerikanska spelaren har inte haft samma år som sin motståndare. Hon tog sig till kvartsfinalen i två Grand Slams och semifinalerna i två Masters-turneringar. Men hon lyckades vända lyckan inför American Slam och vann Canadian Open genom att besegra Swiatek på vägen. I likhet med sin motståndare kommer Jessica Pegula också att gå in i turneringsfinalen obesegrad och har haft enorm fart efter att ha slagit sin landsman och dubbelpartner, Coco Gauff.

Swiatek vs Pegula: Head-to-Head

De två finalisterna har träffat varandra åtta gånger totalt under sina karriärer. De möttes första gången 2019 i Washington, och deras första match vanns av Pegula. De skulle inte möta varandra förrän 2022 i Miami Open-semifinalen, där Swiatek tog sin revansch. Roland Garros skulle husera sin nästa match, som skulle vinnas av polen igen i raka set.

De skulle också mötas i kvartsfinalen i 2022 US Open, där Swiatek skulle gå ut som segrare och fortsätta att vinna slam. Deras nästa match skulle vara i San Diego, och den vanns också av Swiatek för en fjärde raka seger över Pegula. Den amerikanska spelaren lyckades slå sin polska motståndare i United Cup 2023.

De skulle spela mot varandra två gånger till, i Doha-finalen, där Swiatek skulle vinna, och Canadian Open, som Pegula skulle cinch. I dagsläget står deras H2H-rekord på 3-5 till polackens fördel.

Förutsägelse: Swiatek tar segern i tre set

Båda spelarna har varit i enastående form den senaste veckan i Cancun. Båda har gått in i finalen obesegrade, men den amerikanska spelaren kommer sannolikt att falla för sin polska motståndare. Swiatek leder deras head-to-head, men hennes tänkesätt efter hennes China Open-vinst har hjälpt henne att få omätbar fart. Dessutom kommer hon att spela för att bli världsetta, eftersom en seger kommer att placera henne före Sabalenka i de totala poängen vid årets slut.

Den sista matchen lär bli spännande, men en spelare kommer tyvärr att åka hem med tvåan. Pegula har en mycket större chans att få taggen än sin motståndare. Vad är dina tankar om sammandrabbningen? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

RELATED ARTICLES

Mest populär