Sunday, February 25, 2024
HemNBAWNBA-veteranen Sue Bird finner sig själv på Cloud 9, med i en...

WNBA-veteranen Sue Bird finner sig själv på Cloud 9, med i en festlig utsändning

Sport har sitt sätt att beröra människors liv. Här kommer ett sådant fall med den legendariska WNBA-basketikonen och fanfavoriten Sue Bird när hon vidrör en ny milstolpe i sitt liv efter pensioneringen. Den 43-åriga veteranstjärnan har varit en betydande del av WNBA i nästan två decennier, genom vilken hon hedrades med många utmärkelser och utmärkelser.

Men ibland räcker det fortfarande inte att bli erkänd bland människor, även om du ger hela ditt liv åt din strävan. Men Sue kom för att göra en förändring och hennes senaste prestation bevisar just det. Här är Sue Bird, den levande WNBA-legenden, genom att berätta sin historia på sitt sätt.

Den underbara historien om Sue Bird

Birds karriär som en av de största spelarna i WNBA:s historia har varit en inspiration för många unga flickor. Men att vara en kvinnlig idrottare har också sin nackdel eftersom trots en fantastisk karriär är det inte många som känner till denna levande legend, än mindre hennes prestationer i basket.

Men nu efter nästan två år av hennes pensionering, får den 4-faldiga WNBA-veteranen en perfekt utvisning, med i en inspirerande dokumentär med titeln “Sue Bird: In the Clutch”. Hon delade nyligen flera inlägg i sina Instagram-berättelser och gav en glimt av recensioner om hennes senaste prestation. Noterbart är att Sundance Film Festival har premiärvisat den här dokumentären och pågår i Utah den här veckan.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Wasserman Basketball (@wassermanbasketball)

Dokumentären beskriver Sue Bird som ger sin starka röst till en mängd olika frågor, inklusive rasism, jämställdhet, sexism och anti-HBTQ+ fördomar, för att nämna några. Dokumentären uppmärksammar också bristen på kvinnors resurser inom sport, frågor i WNBA, under hennes tid när hon spelade i Ryssland under lågsäsong.

Läs mer: 19 år efter att ha utvecklat WNBA:s stora arv, 4x Champion Sue Bird njuter av nostalgi

Filmen har regisserats av den Emmy och Peabody Award-vinnande dokumentären Sarah Dowland. Som ett av hennes smartaste verk har Sarah gett tittarna en nära och obekant inblick i Birds liv med Birds fästmö Megan Rapinoe när hon går i pension efter en 20-årig karriär i WNBA.

Några guldkorn om Birds storslagna liv som idrottare

Sue Bird har alltid varit en av spelarna som fantastiskt har brutit barriärer och hjälpt till att krossa det föråldrade samhällets nervkittlande tabun. Hon gjorde allt det genom att helt enkelt vara bäst i sitt spel. Från 2002 till 2022 som Seattle Storms poängvakt förblev Bird konsekvent och höll sin livslängd intakt. Som ett resultat blev hon den enda WNBA-spelaren att vinna titlar under tre olika decennier.

Som en effektiv ledare för sitt team har hennes prestationer och exceptionella färdigheter alltid varit avgörande för lagets framgång. Denna motståndskraftiga natur ledde till att hon vann många utmärkelser inklusive 4 WNBA-mästerskap (2004, 2010, 2018, 2020), 13-faldiga WNBA All-Star, 5-faldiga All-WNBA First Team-medlem. Dessutom ledde hon USA och tog 5 guldmedaljer som landslagsspelare i de olympiska spelen.

WNBA-veteranen solar sig i en högtidlig utvisning och flyger till Cloud 9 när hon avslutar en anmärkningsvärd karriär.

Det finns många historier att berätta om Sue som en magnifik idrottsman, men hennes dokumentär säger allt, mer så, och gör en förändring till förnedrande berättelser.

Inlägget Med en celebratory Send-Off, WNBA Veteran Sue Bird Finds Herself on Cloud 9 dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär