Tuesday, February 27, 2024
HemOlympicsWKU volleyboll triumferar över Coastal Carolina i spännande NCAA Championship 1:a omgången

WKU volleyboll triumferar över Coastal Carolina i spännande NCAA Championship 1:a omgången

Western Kentucky Hilltoppers kvinnliga volleybolllag stod emot Coastal Carolina Chanticleers i sin NCAA eftersäsongsöppning. Hilltoppers behöll dominansen de bar under den ordinarie säsongen och besegrade Chanticleers rättvist.

Amerikas favoritvideo idag

Western Kentucky gick in i matchen den 1 december mot Chanticleers med ett rekord för ordinarie säsong 29-4. Faktum är att Hilltoppers var på en elektrifierande 24-matchers segerserie. Genom att lägga till seger nummer 25 till sitt momentum, vann Hilltoppers den första omgången av sitt NCAA-slutspel med ett rent svep.

WKU Hilltoppers tar sig fram till den andra omgången av NCAA-slutspelet

WKU Volleyball twittrade om den hårt utkämpade segern som dess damlag uppnådde på sitt officiella X-konto. Tweeten sa: “Det är vinst nej. 30 på säsongen och till nästa omgång för oss. Western Kentucky Women’s Volleyball Team stod inför mycket problem i matchen. De såg dock till att behålla kontrollen hela tiden under matchen.

Hilltoppers vann den första omgången av sitt NCAA-slutspel med poängen 25-14, 25-20 och 25-23. Chanticleers försökte slåss i vinst-eller-gå-hem-matchen men blev så småningom utklassade av Hilltoppers. Det sista setet verkade vara vem som helst, eftersom båda sidor upprepade gånger kvitterade poängen i NCAA-slutspelsmatchen.

Men efter att ha nått 23 poäng, hamnade Chanticleers på en återvändsgränd. Medan Coastal Carolina förlorade matchen kommer Hilltoppers säkert att minnas sina namn länge. Även om båda lagen verkade vara jämnt matchade i det sista setet, hade WKU ett överlägset offensivt lag. Faktum är att Hilltoppers ständigt plockade in värdefulla poäng via service-ess som gjorde hela skillnaden i matchen.

Högspänningsbrottet som styrde Hilltoppers båt

Western Kentucky Hilltoppers landade sju brännheta service-ess mot Coastal Carolina. Detta fortsatte att utmana moralen hos Chanticleers, som inte kunde svara med mer än ett service-ess. Dessutom hade Western Kentucky också i genomsnitt en enorm träfffrekvens på 0,478 procent under NCAA:s eftersäsongsöppning.

Paige Briggs och Kaylee Cox ledde Western Kentucky Hilltoppers offensiva korståg och fick poäng på nästan varje dödsförsök. Det verkade som om båda kvinnorna ständigt försökte överträffa den andra, eftersom Briggs postade 18 kills, medan Cox fick 17 kills.

Utöver det höll Briggs en genomsnittlig träfffrekvens på 0,531 procent medan Cox hade en genomsnittlig träfffrekvens på 0,462 procent. Dessa siffror är långt över genomsnittet, särskilt med tanke på att det var en NCAA-slutspelsmatch. Kommer spelarna från Western Kentucky att kunna fortsätta med samma kraft och gå segrande även i den andra omgången av slutspelet?

SE BERÄTTELSE – En volleybollmatch för kvinnor i Nebraska ger både WWE och AEW en hård verklighetskontroll

RELATED ARTICLES

Mest populär