Friday, December 1, 2023
HemNASCARWilliam Byron stolt över sitt lag för säsongsherravälde trots Championship Heartbreak

William Byron stolt över sitt lag för säsongsherravälde trots Championship Heartbreak

NASCAR-föraren William Byron kanske inte tog 2023 års NASCAR Cup Series-mästerskap. Men han låter inte det överskugga den enastående säsongen han och #24-laget hade. Besvikelsen över att hamna till kort i mästerskapsloppet har inte dämpat Byrons humör när han reflekterar över en säsong som såg honom nå nya höjder.

Under sin sjätte heltidssäsong i cupserien nådde Byron Championship 4 för första gången. Han dominerade säsongen, ledde i segrar med sex och stoltserade med ett imponerande snitt på 11,0. Han säkrade också imponerande 21 topp-10-placeringar. Byron delade för de flesta topp-fem-placeringar med lagkamraten Kyle Larson och noterade en enda säsong hög i varv ledda, och passerade 1 000 varv. Han säkrade fyra stolpar, inklusive den för mästerskapsloppet på Phoenix Raceway, och ledde de första 92 varven. Men trots sin starka start slutade Byron så småningom fyra i mästerskapsloppet, med Ryan Blaney som tog titeln.

William Byron är stolt över sitt lags insats under hela säsongen

William Byrons partnerskap med besättningschefen Rudy Fugle lönade sig och markerade den mest framgångsrika säsongen för #24-bilen sedan 2007. Deras depåbesättning överträffade konsekvent konkurrenterna och postade konsekvent den snabbaste genomsnittliga depåstopptiden för fyra däck under hela säsongen. I slutspelet förblev Byrons prestation konsekvent, med en imponerande 6,1 medelavslutning över tio slutspelslopp.

Efter att lätt gå vidare genom de tidiga slutspelsomgångarna säkrade Byron sin plats i åttondelsfinalen med en seger på Texas Motor Speedway. Med en genomsnittlig finish på 1,66 i åttondelsfinalen med tre race, inklusive tvåa på Talladega Superspeedway och Charlotte Roval, fortsatte Byron att imponera. Trots ett spänt lopp i Martinsville i åttondelsfinalen lyckades Hendrick Motorsports-föraren avancera.

När han reflekterade över säsongen uttryckte Byron sin stolthet över sitt lags prestation. Enligt HendrickMotorsports.com sa han, “Vi hade en fantastisk säsong. Mycket att vara stolt över. Många riktigt stabila lopp. Kommunicera bra som ett team. Jag känner att allt det där bara kan gå upp ett snäpp. Förhoppningsvis har vi bara lite mer fart på vissa banor som vi vet är viktiga.”

När han reflekterade över säsongsfinalen, erkände Byron att det fanns ögonblick då han kände att hans lag var bäst. Men allt eftersom loppet fortskred kämpade de för att bibehålla samma prestationsnivå, särskilt när de körde i trafiken. Trots besvikelsen över att inte vinna mästerskapet förblir Byron hoppfull inför framtiden. Han sa: “Det stinker att komma till kort. Jag skulle vilja tro att vi kommer att vara tillbaka i den här positionen, och vi kommer att ha fler skott på det. Vi måste bara fortsätta jobba.”

Medan William Byron är stolt över sitt lags prestation 2023, har hans lagkamrat Kyle Larson siktet inställt på säsongen 2024.

Kyle Larson kan inte vänta på säsongen 2024 efter att ha missat Ryan Blaney för andra titeln

Kyle Larson kom till kort i sitt bud på cupseriemästerskapet 2023, och slutade trea i mästerskapsloppet och tvåa i slutställningen. Under slutskedet av säsongsfinalen kom Larson på tredje plats bland Championship 4-förarna, med Ryan Blaney som ledande, följt av William Byron. Christopher Bell hade redan lämnat på grund av ett fel på bromsrotorn. Ett strategiskt depåstopp med grön flagg höjde dock Larson till den näst högsta positionen bland titelutmanarna.

Även om Larsons depåbesättning utförde ett anmärkningsvärt depåstopp på 9,91 sekunder. Det var Ryan Blaney som till slut tog ledningen i mästerskapet med 20 varv kvar. Trots denna besvikelse förblir Larson självsäker och angelägen om att förbättra sig under den kommande säsongen, och säger: “Kommer så här nära, Jag är nog mer sugen på nästa säsong redan. Jag vet var jag behöver förbättra mig. Jag är bara redo att komma tillbaka på banan och jobba på allt det där.”

Larsons prestation under säsongen 2023 var anmärkningsvärd, han vann fyra poänggivande lopp, säkrade 15 topp-fem-placeringar, noterade 18 topp-10-placeringar och ledde seriens bästa 1 127 varv. Hans förträfflighet på banan var obestridlig.

När säsongen 2023 går mot sitt slut reflekterar William Byron och Kyle Larson båda över sina respektive prestationer under 2023. Den ena är stolt över sitt lags prestationer och den andra ser ivrigt fram emot möjligheten till framtida framgångar. NASCAR-fans kan se fram emot ännu en spännande säsong av tävling under det kommande året.

“Vi är alla själviska” – Kyle Larson tar hänsyn till Rick Hendricks desperata vädjan och lovar inget fulspel mot William Byron

RELATED ARTICLES

Mest populär