Sunday, December 10, 2023
HemGolf"Wild News": PGA Tour, LIV golfrivalisering blir värre när fans tänds över...

“Wild News”: PGA Tour, LIV golfrivalisering blir värre när fans tänds över Mayakoba-evenemangsvärdarena Ändrade intressen efter 16 år

Ända sedan LIV Golfs initiering i golfvärlden har saker och ting förändrats i en snabbare takt. Många spelare har gått över till utbrytarligan och har lämnat PGA Tour. Många framstående namn fanns bland avhopparna. Nyligen har denna golfbana också fattat ett beslut att byta.

Det kommer att vara den första banan någonsin att göra en förändring mellan de rivaliserande ligorna. Men hur är det möjligt att Mayakoba-kursen ändrar sitt intresse efter 16 år?

Mayakobas El Camaleon Golf Club kommer att stå värd för LIV 2023 års inledning

PGA Tours långa historia av associering med Mexikos Mayakoba Resort är välkänd. Touren har varit nära förknippad med den i 16 år nu. Även om rekordet nu är satt att slå och inte kommer att förbli detsamma länge. Enligt källor har El Camaleon Golf Club valt att vara värd för LIV Golfs första turnering på dess mark.

DYK DYPARE

Detta kommer att ske i februari 2023. En gemensam länk mellan banan och LIV Golf är fortfarande Greg Norman. Vd:n som alla på Tourens sida vill ha ut som en förutsättning för fredssamtal är Kursens arkitekt.

Mayakoba Resort har också band med Norman och LIV:s administration så det är vettigt för dem att flytta verksamheten till LIV golf.

Banan är den första som lämnar sidan av PGA Tour och växlar till LIV Golf. Bara tiden kommer att utvisa om detta kommer att orsaka en kedjeeffekt av något slag eller om Mayakoba kommer att förbli ett undantag.

Hur reagerade fansen på denna nya LIV-nyhet?

Dessa utöver det vanliga nyheterna har fått flera fans att strömma in sina reaktioner. Twittervärlden avfyrade frågor och kommentarer på rullande basis så fort den här nyheten såg dagens ljus.

Rivaliteten mellan PGA Tour och LIV Golf blir intensiv varje dag. Till en början var det avhoppen från framstående spelare som väckte ilska och utlöste reaktioner från PGA-touren och nu ökar banan som gör bytet till den redan existerande nöden.

Golffans globalt är investerade i frågan. Det här är några av sätten som fansen valde att reagera på:

Wow, vilda nyheter

— Drop Dead Golf (@dropdead_golf) 28 november 2022

Jättebra kurs! Spelade det många gånger. Har du någonsin spelat där?

— Ted Grant (@tedgrantfood) 28 november 2022

Nej, jag och mina vänner har studerat kursen i fantasygolfsyften.

Det är en hemsk design med fin utsikt. Norman är ingen bra arkitekt.

— SANNING KOMMER SIERA (@knowyourenemy79) 29 november 2022

Fler och fler PGA-turneringar kommer att vilja följa efter. PGA genom att skapa de förhöjda turerna tog ganska mycket en dumpning på de icke förhöjda evenemangen. Det är därför Honda drog sig ur Honda Classic efter detta år. Andra evenemang tickade också av. PGA börjar bli desperat.

— Roberto (@Roberto80523612) 29 november 2022

Viktigare kommer att vara vem LIV signerar som sin sändningspartner och vem som kan ta med sig som chef för kommentaren. Saudiarabierna kommer utan tvekan att lägga mycket pengar på den affären för att hjälpa produkten att växa. Fox täcker redan de flesta andra turer, så att lägga till LIV skulle passa bra.

— Walter (@Milkybarkidofoz) 28 november 2022

Hoppade de skeppet? Eller undertecknade de ett LIV-evenemang och saltade PGA drog sig ur? Eftersom jag är säker på att med 52 veckor på året kunde de vara värd för båda bekvämt.

— MP (@mattymoong) 29 november 2022

Förhoppningsvis betyder detta nu att vinnaren kommer att betala sin lokala caddie mer än $5 000

— Joe Leithhead (@joeleithhead) 29 november 2022

Goda nyheter! Fantastisk kurs.

— Ted Grant (@tedgrantfood) 28 november 2022

Så, som PGA sa: El Camaleon rankas som nummer 18 på Golfweeks lista över bästa banor för Mexiko, Karibien, Atlantöarna och Centralamerika. Så låt oss spela #1-banan.

— Joseph Michael (@ma5660) 29 november 2022

Vad är dina tankar om LIV Golfs nya drag? Dela dina tankar i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär