Wednesday, December 6, 2023
HemTennis'Why Would You Tank a Match..'- Serena Williams ex-tränare får inga ord...

‘Why Would You Tank a Match..’- Serena Williams ex-tränare får inga ord när hon slår tillbaka på fansen för Jannik Sinner Conundrum i ATP-finalerna

Vid den nyligen avslutade ATP-finalen var Jannik Sinner en av huvudhöjdpunkterna förutom Novak Djokovics rekordsjunde titel. Italienaren överraskade alla med sin hjältemod och lyckades ta sig hela vägen in i finalen. I en turnering som bjöd på många stora stjärnor var det den unge italienaren som glänste. Hans resa till finalen präglades av en sensationell seger över mästaren Djokovic. Men när de två möttes igen i finalen förlorade Sinner.

Även om resultatet inte gynnade italienaren, kom många ut och sa att han måste ha tappat sitt spel mot Holger Rune vilket skulle ha fått serbien att buga sig ur turneringen. Rennae Stubbs, tidigare tränare för Serena Williams, slog tillbaka på kritikerna och gav ett stödjande uttalande till Sinner som gjorde sitt bästa.

Rennae Stubbs berättar om kritiken kring Jannik Sinner efter vinsten mot Holger Rune i ATP-finalen

Kritiken från Serena Williams tidigare tränare Rennae Stubbs tog upp en fråga som uppstod under en match nyligen med Jannik Sinner och Holger Rune. Hon uttryckte sin misstro mot förslag som sa att Sinner medvetet borde ha förlorat mot Rune vilket skulle ha slagit serberen Novak Djokovic ur turneringen.

På tal om matchens betydelse lyfte hon fram Sinners meritlista med 0-2 mot Rune. Med Novak Djokovic och Rafael Nadals slutliga utträden från sporten på väg, identifierade Stubbs Sinner och Rune som avgörande figurer i framtida Grand Slam-tävlingar.

“Jag är som att han aldrig hade slagit Holger Rune i sin karriär. Han hade 0-2. Jag vet att du bara är två förluster. Det är stort. Ja. Du vet, när du pratar om nästa generation av fantastiska spelare, är de två i den kategorin av de två spelarna när Novak är borta och Nadal är borta nästa år. Det är som att de två kommer att tävla utan tvekan om grand slam. Så varför skulle du ha en match mot en kille som du aldrig har slagit när du spelar din kanske bästa tennis? Ja, visst, sa Stubbs under sin podcast.

Således gav Rennae Stubbs sin dom på sin tweet som stödde Jannik Sinner för att ha vunnit sin match mot Holger Rune och tagit sig in i finalen i ATP-finalen. Med en stor framtid framför de två, är rivaliteten redan stor och dessa två kommer att försöka göra framtiden för spelet stor. Inte bara detta utan hon gjorde också ett djärvt samtal till stöd för den italienska spelaren.

Stubbs gör en djärv uppmaning till Sinner efter hans sensationella prestation mot Djokovic

Jannik Sinner skapade rubriker efter att han lyckats besegra Novak Djokovic i gruppspelsmatchen i ATP-finalen. Även om hans hjältemod inte gick obemärkt förbi, kom Stubbs fram och föreslog en djärv uppmaning för den unge italienarens framtid. I ett uttalande föreslog hon att Sinner mycket väl kan vara på väg att vinna en Grand Slam nästa år.

“Sinner kommer att vinna en major nästa år”, skrev Stubbs på Twitter. Trots att han bara var 22 år hade han redan ett genombrottsår. Detta har fått många förståsigpåare att berömma det exceptionella spelupplägget från italienaren.

Således kan Sinner, som har mycket potential, göra det stort på den stora scenen. Hans senaste prestation i ATP-finalen i Turin tyder på att han är på god väg att bli nästa stora grej i spelet. Medan sådana som Stubbs stod till hans fördel. Hans framträdanden har alltid varit värda att se.

RELATED ARTICLES

Mest populär