Saturday, December 9, 2023
HemNHL"We've Come a Long Way": Trots att han tog en annan väg...

“We’ve Come a Long Way”: Trots att han tog en annan väg än NFL och NBA, krediterade Wayne Gretzky NHL för dess enorma framgång 2016

Wayne Gretzky är den mest hyllade spelaren i NHL-världen. Han är en av de mest respekterade spelarna genom tiderna. Naturligtvis, på grund av hans bidrag till spelet, har hans ord ett stort värde i sportvärlden.

Även om han gick i pension från den aktiva sporten för decennier sedan, fortsätter Gretzky att bidra till NHL. För närvarande fungerar han som analytiker för NHL-sändningarna på TBS och TNT.

Wayne Gretzky om NHL:s status

2016 dök Wayne Gretzky upp med Bill Burr i Bill Simmons show. NHL-stjärnan och komikern satte sig ner för att diskutera tillståndet i NHL på “Any Given Wednesday with Bill Simmons.” Simmons frågade Gretzky vad som enligt honom måste hända för att NHL ska sprängas som NBA. På detta tog NHL-stjärnan en defensiv ställning för sin sport. Han sa: “För det första har vi kommit långt, från åren då det bara var Bobby Orr och Gordie Howe i Detroit, Boston och Chicago.”

Han förklarade vidare att för 25 år sedan hade ingen förväntat sig att amerikanska lag skulle prestera bättre än de kanadensiska lagen i turneringarna. Han tillade att även om de kanadensiska lagen kan återhämta sig från det, är det fortfarande en stor prestation för NHL i USA. Han uppskattade framstegen och sa: ”Kommissionärerna och spelarföreningen och spelarna själva har gjort ett riktigt bra jobb. Vi växer; vi blir starkare. Spelarna i spelet nu, de unga killarna Toews och Stamkos, vi har fantastiska barn.”

Till detta tillade Burr att NHL gör bra ifrån sig i den takt som den växer. Han sa att marknadsföringsstilen kan göras på samma sätt som NFL gör, med underhållningsuppträdanden under pauserna. Han tillade dock att det skulle ta bort essensen av sporten.

Titta på berättelse: Från Joe DiMaggio till Wayne Gretzky – Mest enastående statistiska prestationer i vår idrottshistoria

RELATED ARTICLES

Mest populär