Wednesday, February 28, 2024
HemGolf"We Lost Money": Nike Billionaire Insiders återupplivade bekännelse antyder att ens Tiger...

“We Lost Money”: Nike Billionaire Insiders återupplivade bekännelse antyder att ens Tiger Woods inte var tillräckligt

Precis när nyheten om att Tiger Woods avslutade sitt 27-åriga partnerskap med Nike bröt ut, lades det gamla Nike-Woods-tillkännagivandet ut på auktion från 1996. Även om båda parterna håller sina läppar förseglade i frågan just nu, var detta inte fallet 2016-2017 när Nike beslutade att lägga ner sin golfutrustningstillverkning.

Amerikas favoritvideo idag

Mitt i den värdiga tystnaden som upprätthålls har en gammal video av Nikes medgrundare, Phil Knight, dykt upp på internet. Det återupprättade uppriktiga samtalet antyder att varumärket inte var nöjda med hur saker och ting blev, trots deras kontinuerliga ansträngningar.

Nike anser att pengar som investerats i golf inte skördade några fördelar

Nikes medgrundare och ordförande emeritus, Phil Knight, dök upp på The David Rubenstein Show, för nästan sex år sedan, där han avslöjade att Nike investerade mycket i saker som golfbollar och golfutrustning, men det var fruktlöst. Knight tillade, “Det är en ganska enkel ekvation det vi förlorade pengar i 20 år på bollar och Utrustning, och vi insåg att nästa år inte skulle bli annorlunda.” Tyvärr gav det inte de förväntade resultaten.

Efter att ha skrivit på Woods 1996 började Nike tillverka golfutrustning 1998. Även med Woods som varumärkets ansikte utåt i golfvärlden, hade Swoosh svårt att konkurrera med märken som Titleist och TaylorMade. I 18 år kämpade de på marknaden för golfutrustning, utan att kunna möta konkurrensen. Det kommer som en enorm chock, för bara inom ett par år efter att ha tecknat golflegenden gick Nikes värde i höjden.

Även om företaget kämpade i en aspekt, var det skyhögt i golfkläder- och skobranschen. När alla deras åtgärder för att få saker att fungera blev uttömda, var Nike till slut tvungen att sätta stopp för deras produktion av golfutrustning. Därefter flyttade de allt fokus till den sektor som fortfarande var lönsam för dem.

Några dagar tidigare, vid PNC-mästerskapet, när media krävde klarhet i ämnet, gav Woods ett kryptiskt svar. Även om golfspelaren kanske inte avslöjar sanningen, är det ganska uppenbart att en av de längsta associationerna mellan golfvärldens jättar och sportjättarna förmodligen kommer att upphöra efter nästan tre decennier.

Men nu, i slutändan, ser det ut som att den 15-faldiga majorvinnaren inte kunde uppfylla sponsorns förväntningar när det gäller att ta utrustningssektorn till en ny topp. Nikes team tog sig tid att utse den 82-faldiga PGAT-vinnaren som varumärkets ansikte utåt för golf.

Hur slutförde Nike Woods som deras varumärkesansikte?

I intervjun förklarade Knight också hur Nike hade siktet inställt på golfaren långt tidigare än sin professionella debut. Under sin amatörkarriär hade en ung Woods redan vunnit många turneringar, vilket placerade honom i Nikes goda böcker. Han spelade ibland i Portland, där folket från Nike bjöd honom och hans pappa på lunch. De tog sig tid att försäkra sig om att det de valde var perfekt.

Charlie Woods besegrar Tiger: Rykten om Grayson-affären tar ner pappas Nike Triumph by Miles

Och sedan, som den begåvade golfaren som Tiger Woods är, agerade Nike snabbt på deras analys av honom och säkrade honom för sig själva. Knight fortsätter, “Så vi arbetade med det i förmodligen tre år innan vi faktiskt skrev på honom.” Tyvärr är detta kanske den fronten där Woods lockelse inte kunde gynna sportjätten.

Vad är dina tankar om saken? Låt oss veta i kommentarerna nedan! Håll ögonen öppna för att hitta alla de senaste uppdateringarna om Tiger Woods-Nike-sagan!

RELATED ARTICLES

Mest populär