Sunday, December 10, 2023
HemNASCAR"We Kinda S*cked" - Tony Stewarts Xfinity Champion berättar sanningen bakom sin...

“We Kinda S*cked” – Tony Stewarts Xfinity Champion berättar sanningen bakom sin mästerskapssäsong

Ännu en tävlingshelg har flugit förbi och återigen är det dags för analytiker och insiders att ta upp sina mikrofoner. Bara den här gången kommer de att få sällskap av 2023 NASCAR-mästarna. Efter Championship 4-tävlingarna i NASCARs topp tre nivåer i Phoenix, har en ny uppsättning mästare gjort rundor i media för att se tillbaka på sina respektive säsonger. Med nyare insikter och underdog-historier som fyller upp läktarna, har årets Xfinity Series-triumferande Cole Custer tagit plats också.

Stewart-Haas Racing-föraren medverkade i DirtyMo Medias Door Bumper Clear-podcast och var överraskande mycket uppriktig om den fruktansvärda säsongen som de hade pågått innan de vann mästerskapet.

Cole Custer uttrycker uppriktig åsikt om hans lags dåliga säsong trots att han blev mästare

Utöver sina många prestationer i NASCAR kommer 25-årige Cole Custer att lägga till sin Xfinity Champion-titel. Custer tillbringade de senaste 3 åren i Cup-serien med att köra för Tony Stewarts team. 2023 ombads han att flytta till Xfinity. Medan många såg det som en degradering, har Custer bevisat att han fortfarande förtjänar sin cupserieritt. I år lotsade han #00-bilen för SHR i sin resa mot toppen. Under säsongen säkrade han 14 topp 5:or och 3 segrar, inklusive den i Championship 4.

Oavsett det fantastiska loppet är Custer inte särskilt nöjd med statistiken. När han pratade med podcastens värdar svarade han på en fråga från veteranspottern Brett Griffin om hur lätt det är att vinna i år och sa: “Vi hade ett riktigt bra skott att vinna Fontana men vi hade ett däck att gå ner. Annat än det, vi lite s*cked. Vi sprang 12:e tre veckor i rad och jag tänkte “Åh, gud vad gör vi?” Vi var tvungna att verkligen kommunicera med varandra om vad vi behövde göra för att göra oss själva bättre och verkligen lösa våra problem.”

Under säsongen gjorde Custer och hans team en av de mest konsekventa körningarna i showen. De samlade upp 11 topp-10-placeringar i rad från april till juli som höll dem i loppet för mästerskapet. Men sedan dess slingrade sig en torrkörning på deras ryggar, fram till Phoenix. Han fortsatte att detaljera sin svårighet att få maximala poäng på resultattavlan, han gav anledningen till det.

Stewart-Haas Racing-mästaren delar orsakerna till sina svårigheter att vinna lopp

Cole Custer fortsatte med sitt svar, “Det finns 12 bilar i Xfinity-serien just nu som med rätta kan vinna. Innan var det mer som 5 eller 6 bilar. Så jag kände att tävlingsnivån i Xfinity Series var ganska stabil. Alla var ganska konkurrenskraftiga. Om du var utanför ditt spel, skulle du köra 12:a.” Trots svårigheten som mycket väl kunde ha tagit honom ur Championship 4, var föraren glad att det visade sig vara så.

Han nämnde att han inte skulle ha fått chansen att lära sig så mycket som han gjorde och arbeta med sitt team lika mycket, han var mycket nöjd med resultatet av den svårare rutten. Custer’s Championship är Stewart-Haas Racings första sedan deras titel med den pensionerade ikonen Kevin Harvick. Prestationen är av stor omfattning utan tvekan. När Ryan Preece fick Custers Cup Series-bil kunde han ha uttryckt sin missnöje och mycket lätt tynade in i en matt säsong. Men vad han gjorde var att vinna mästerskapet och bevisa sitt värde för Tony Stewart och Gene Haas.

För toppmannen var dock att flytta Custer ett steg tillbaka ett förplanerat drag. Efter finalen rapporterades Stewart av Autoweek som sa: “Det var ett kalkylerat beslut att flytta tillbaka honom, och det var för honom att få förtroende.” Stewart fortsatte med när och hur mästaren kommer att få tillbaka sin Cup-bil, sa Stewart: “Han gör jobbet. Han har varit en bra ledare i butiken med de här killarna. Jag har det största förtroendet att han kommer att vara tillbaka i en Cup-bil någon gång.”

RELATED ARTICLES

Mest populär