Friday, February 3, 2023
HemBasketball"We Got a Bunch of Liars": Ex-NBA-spelare slår "Bad Deal" för att...

“We Got a Bunch of Liars”: Ex-NBA-spelare slår “Bad Deal” för att ta hem Brittney Griner

Efter månader i fångenskap släpptes Brittney Griner äntligen på torsdagen i utbyte mot den dömde ryske vapenhandlaren Viktor Bout. Griners fans och supportrar över hela linjen firade hennes återkomst till landet. Men många tror att en-till-en-fångsbyteavtalet var ett utrikespolitiskt debacle för USA. Under de senaste dagarna har många använt sin plattform för att dela sin åsikt om affären. Nyligen slog den före detta NBA-spelaren Royce White emot avtalet mellan Ryssland och USA

Den tidigare Sacramento Kings-spelaren gick med programledaren Rob Schmitt på NEWSMAX-kanalen för att diskutera fångbytesaffären. White sa att det var en “dålig affär”.

Royce White om Brittney Griners fångbytesaffär

Programledaren Rob Schmitt kritiserade initialt nyhetsorganisationerna som hävdar att Brittney Griner försatts i en tuff situation på grund av löneskillnaderna i WNBA. Han gick in på detaljer och jämförde intäkterna från WNBA och NBA. Han frågade sedan Royce White om hans åsikt om dessa påståenden.

DYK DYPARE

White uppgav att dessa nyhetsorganisationer inte talar om verkligheten och antydde att landet är i en konflikt med Ryssland. Han sa, “Och när du går i krig med ett land med några människor som inte leker. Och du låter dina medborgare fortsätta som om det är ett vanligt kalenderår, de blir fängslade och det slutar med att du får en dålig affär för att byta tillbaka i frihetsberövandet.”

White förtydligade dock att han alltid har varit för att kämpa för frigivningen av Brittney Griner, som vilken annan amerikansk medborgare som helst. Men han är emot de falska berättelserna som omger frågan.

Programledaren frågade sedan White om den tidigare marinsoldaten Paul Whelan som blivit kvar. Schmitt påpekade motstridiga påståenden från Ryssland och USA om att befria Whelan. Han tillade att båda administrationerna är kapabla att ljuga. White svarade, “Det är väl det som är problemet när du har ett gäng lögnare runt bordet.”

Samtidigt som han medgav att landet borde kämpa för att ta hem alla amerikanska hem inklusive Griner, noterade han att Whelan borde ha förts tillbaka först. Under diskussionen sa White att landet fick en dålig affär på grund av dåligt ledarskap. Han tillade att Ryssland visste att de skulle kunna få vad de ville på grund av media och de inkompetenta ledarna i USA

President Joe Biden om Paul Whelan

Efter Brittney Griners frigivning förklarade president Joe Biden att han beklagade att han inte fick tillbaka Paul Whelan hem. “Tråkigt nog, av olagliga skäl, har Ryssland behandlat Pauls fall annorlunda än Brittneys. Och även om vi ännu inte har lyckats säkra Pauls frigivning, har vi inte gett upp. Vi kommer aldrig att ge upp, säger Biden.

Whelan har suttit i fångenskap sedan december 2018. Han dömdes för spionage och dömdes till 16 års fängelse 2016.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär