Wednesday, December 6, 2023
HemNASCAR"Wasn't the Power of the Earnhardt": Dale Jr delar med sig av...

“Wasn’t the Power of the Earnhardt”: Dale Jr delar med sig av orsaken bakom sin astronomiska berömmelse

Femton mest populära förarpriser! Under de 75 år som NASCAR funnits har NASCAR sällan sett en förare mer älskad än Dale Earnhardt Jr. Även om legenden aldrig vann ett Cup Series-mästerskap under hela sin karriär, skadades inte hans rykte som en skicklig racerförare eller den mest älskade föraren . Även efter hans tid bakom ratten, samlar hans namn och ord den respekt som knappast kan matchas av andra förare i hans generation.

Med sådan eminens och hyllning som omger honom, skulle man förvänta sig att grunden under det hela kan vara Earnhardt-namnet. Men så är inte fallet, i Dale Jrs ögon.

Dale Earnhardt Jr avslöjar namnet bakom hans enorma berömmelse och popularitet

Karaktären och originaliteten hos Dale Earnhardt Jr är kanske nyckelfaktorer för att han är en omtyckt personlighet inom sport. Men dessa egenskaper har gjort mer än att bara göra honom till en populär figur inom NASCAR. Under de senaste decennierna har Dale Jrs namn ofta hittat sin väg in i Harris Interactives undersökning av landets favoritidrottare. Med bland annat Michael Jordan och LeBron James var hans överklagande enormt under 2000-talet. Han sträckte sig bortom NASCARs ringar och dök upp på omslagen till många inflytelserika tidningar som Rolling Stone, GQ, New York Times, etc.

En kärna av hans popularitet återspeglades när hans framträdande som presentatör vid 43:e Country Music Awards fick en livevisning på 35,8 miljoner 2009. Säkert att säga, listan över Juniors medieframträdanden och hans berömmelse tar aldrig slut. Men nyckeln som låste upp den här dörren för Junior var inte NASCAR eller Earnhardt-namnet. Enligt hans ord i ett samtal nyligen med den tidigare racerföraren, Kenny Wallace, var det hans främsta sponsor under många år, Budweiser.

Han sa till Wallace: “Budweiser hade förmodligen mer tillgång och förmåga att skjuta oss in i stratosfären, mer än något annat märke. Och det gjorde de. De utnyttjade allt som skickade mig till boxningsmatcher och fick mig till Rolling Stone. Jag gick till MTV och introducerade, under MTV Music Awards, Linkin Park. Det var inte ovanligt att se en NASCAR-förare på CMT Awards, men på MTV Music Awards såg du inte NASCAR-killar där. Det var inte kraften i Earnharts efternamn. Det var Bud, man! Det var Budweiser.”

Även om Dale Jr nu är tacksam mot Budweiser för att han satte honom där, fanns det en tid då han inte var särskilt förtjust i namnet. Faktum är att det var Dale Earnhardt Sr som var tvungen att kliva in för att lösa problemet som potentiellt ledde till en av de mest minnesvärda förare-sponsorrelationerna.

Titta på Story: Chase Elliott’s Unprecedented Season

Juniors hat för Budweiser och Dale Sr:s ingripande

Även om Dale Earnhardt Jr i sitt samtal med Kenny Wallace erkände att sådana företagssponsorer gynnades mest av att sätta upp sina förare på den stora scenen, tyckte han också om exponeringen att det fick dem bakom ratten. Han fortsatte: “De hade mest att vinna på det. Så vi måste få våra partners att verkligen använda sin hävstång för att få ut dessa drivrutiner och placera dem på platser där du vet att vi inte får tillgång till.”

Juniors ord om samhörighet med Budweiser får oss att vilja se tillbaka på tiden då han inte gillade drycken och Dale Sr var tvungen att gå in för att få honom att göra det. Tidigare i år i ett avsnitt av The Dale Jr. Download, hade ikonen berättat om händelsen när familjen Earnhardt gick på en middag hemma hos familjen Busch. När han pratade om hur han hade frågat sin far om han var tvungen att dricka öl tillsammans med maten, sa han: “Så när vi skrev på Budweiser-avtalet, eller hur, var jag inte en öldrickare. Alls. Och vi skulle gilla ett stort steakhouse i Charlotte med familjen Busch och pappa. Och jag sa till pappa på vägen dit, jag sa: ‘Ska jag behöva dricka en öl på den här middagen?’ Och han säger: “Du har jävligt rätt.”

Sedan dess har Dale Jr tyckt om drycken och det är ingen hemlighet att han älskar den högt nu. Från och med 1999 sponsrade Budweiser ikonen fram till säsongen 2007. Deras partnerskap går till historien som ett av de mest ikoniska samarbeten inom sport.

RELATED ARTICLES

Mest populär