Friday, December 1, 2023
HemBoxing"Wasn't a Career": Sombre Tony Hawk öppnade nyligen upp för Mike Tyson...

“Wasn’t a Career”: Sombre Tony Hawk öppnade nyligen upp för Mike Tyson och Co. Om ‘Död’ skateboardscener från slutet av 80- och 90-talet

Skateboard som sport har kommit långt under de senaste decennierna. Och en legendarisk skateboardåkare som hade spelat en enorm roll i denna förvandling är Tony Hawk. Tony Hawk, först med sina otroliga skateboardfärdigheter, sedan med sina entreprenöriella färdigheter, tog sporten till höjderna.

Nyligen var Tony Hawk med i “Hotboxin With Mike Tyson”. I podcasten pratade Hawk om flera saker, från skateboardåkning till sitt personliga liv. Men bland många saker öppnade Hawk upp om förändringen han har sett inom skateboardåkning från 80-talet till nu.

Tony Hawk avslöjade den stora förändringen inom skateboardåkning

Tony Hawk började åka skateboard när han var bara 9 år gammal. Så småningom blev hobbyn en passion, och snart blev passionen hans identitet. Han dominerade 80- och 90-talen när skateboardåkning inte ansågs vara en heltidskarriär. När Tony fick frågan: “Var tror du att det (Skateboarding) är nu sedan du vet att du började?”

Tony svarade, “Åh man, när jag började var det verkligen inte en karriär. Om du var bäst av de bästa så innebar det att du fick gratis utrustning och kanske din bild i tidningen. Och när man väl nådde en vuxen ålder var man tvungen att hitta ett jobb, jag menar att det var så det var och det var väldigt underground.”

DYK DYPARE

Han fortsatte, “Under 80-talet hade vi en viss framgång där skateboardåkning tog fart, “Back to the future” hade skateboarding i sig och det tände en gnista och sedan um, det liksom dog av på 90-talet igen. Och jag tror att där det är nu, det finns mycket mer av en grunduppsättning, det finns mycket mer här för att stanna.”

Tony Hawks otroliga bidrag till skateboardåkning

Tony Hawk har ett enormt bidrag till skateboardåkningens tillväxt. Hawk gjorde sporten mer intressant, med många nya rörelser som han uppfann med sin kreativitet och djärvhet. Utöver det hade Hawk hela sitt liv kring skateboardåkning. På 90-talet startade han “Birdhouse”, ett företag som tillverkar skateboardutrustning.

Dessutom skapade han också videospel som har ett skateboardtema vilket har varit en mycket framgångsrik satsning för honom. Dessutom gjorde han också skateparker för att uppmuntra folk. Med alla sina kreativa steg för att göra skateboardåkning mer tillgänglig och intressant, hade han ett enormt bidrag till framgången för skateboardåkning runt om i världen.

Skateboardåkning har utvecklats mycket under de senaste åren. Som en av sportens tidigare stjärnor, och en anledning till tillväxt också. Hawk har bevittnat sportens tillväxt mycket nära och förklarade det exakt på podden. Har du någonsin provat skateboard? Om ja, vilket är ditt favoritdrag?

RELATED ARTICLES

Mest populär