Friday, December 8, 2023
HemF1"...Want to Bring You Down": 2X världsmästaren Max Verstappen varnade för Dark...

“…Want to Bring You Down”: 2X världsmästaren Max Verstappen varnade för Dark Side of F1

Folk älskar ofta underdogs och föraktar dominerande figurer inom sport. I F1 är det ett liknande fall. Närhelst en förare eller ett team dominerar ändrar folk sin lojalitet. Många världsmästare har upplevt detta tidigare och den senaste är utan tvekan Max Verstappen.

Max Verstappen hävdade sin dominans under F1-säsongen 2022 med 15 vinster i 22 lopp, en oöverträffad och rekordstor bedrift som överträffade de stora Michael Schumacher och Sebastian Vettel.

Även om inte alla är nöjda med Red Bull-förarens dominans av F1. Många citerar detta som en upprepning av vad Lewis Hamilton och Mercedes gjorde från 2014 till 2020.

På detta, 1996 mästaren Damon Hill presenterade sin syn på F1 Nation podcast. Hill anspelade på det faktum att Verstappen kan bli ett mål som ska fällas på grund av sin dominans.

Hill sa: “Alla älskar inte en vinnare, deras uttryck är eller tanken är att när du leder är du på en lycklig plats. Men det finns också den här andra saken, som finns i den här branschen, alla dessa andra team vill ta ner dig.”

“Så du blir ett mål, och det kan ibland vara förbryllande varför folk inte firar när du gör det riktigt bra, men det finns den baksidan av att vara framgångsrik.”

Han nämnde hur Max Verstappen har upplevt en del petning och grävande av media eller fans på sociala medier under 2022. Han sa: “De har försökt att gräva och peta för att se om det finns några svagheter här och där och det har varit stressigt från den synvinkeln.”

Många mästare som Sebastian Vettel och Lewis Hamilton har fått utstå buning från fans och hat för sin dominans. Verstappen upplevde det till viss del 2022.

Fantastisk comeback 2022 av Max Verstappen

Säsongsstarten 2022 var full av vånda för Max Verstappen och Red Bull. Som han uthärdade 2 DNF i de första 3 tävlingarna för säsongen i Bahrain och Australien. Frustrationen över att vara 46 poäng efter sin titelrival Charles Leclerc puttrade i hans sinne.

Även om den försvarande världsmästaren satte sig på ett återhämtningsuppdrag och utförde det till perfektion. Verstappen vände säsongen för att vinna 7 av de kommande 10 loppen efter Melbourne fram till sommaruppehållet. Holländaren vände underläget på 46 poäng till en ledning på 80 poäng i slutet av Ungerns GP.

Det var en fantastisk comeback, eftersom hans rival Leclerc led av motortillförlitlighet och mänskliga fel. Få skulle ha förutspått att Red Bull RB18, som var så oförutsägbar i början av säsongen, skulle vinna de flesta loppen 2022.

På väg in i sommaruppehållet på högvarv! 😎🏖#Ungerska GP @redbullracing pic.twitter.com/BJkxz0tUkf

— Formel 1 (@F1) 31 juli 2022

Samtidigt har utvecklingen av Max som förare varit fantastisk att se. Egenskapen att maximera pekar in

Holländarens vinster i Ungern och Belgien från P10 och P14 på startfältet var häpnadsväckande bevis på hans förmåga. Verstappen har visat upp egenskaperna hos en riktig världsmästare som kommer att dominera F1.

Oavsett om fansen gillar det eller inte kommer det att bli svårt att slåss mot Verstappen om mästerskapet om han håller i formen. Vad tror du? Om Max fortsätter att dominera, kommer fansen att byta sin allians till en underdog?

RELATED ARTICLES

Mest populär