Sunday, February 25, 2024
HemCharlotte Kool"Vill vara skarp hela dagen" – Tvåfaldig UAE-etappvinnare Heartbroken över WorldTour-uttag på...

“Vill vara skarp hela dagen” – Tvåfaldig UAE-etappvinnare Heartbroken över WorldTour-uttag på grund av sjukdom

Cykelsäsongen är redo att återvända, med atleter uppställda och redo efter ett långt vinteruppehåll. För den holländska cyklisten Charlotte Kool är starten av hennes tävlingssäsong nu försenad. Hennes team, DSM-Firmenich Post NL, meddelade att Kool inte kommer att delta i UAE Tour Women.

Detta kommer på bakgrund av en oväntad sjukdom som drabbade henne och tvingade henne ur spel i minst en vecka eller två. Tävlingen är redo att starta i Dubai den 8 februari och kommer att fortsätta till den 12 februari. Kools frånvaro har rubbat lagets planer och tvingat fram strategiförändringar.

Charlotte Kool uteslöts från UAE-touren

När en idrottare tillbringar sin träning under lågsäsong, är det hjärtskärande att missa chansen att tävla i det första loppet efter pausen. Det kommer att nypa Kool ännu mer efter hennes spektakulära framträdande under turnén förra året. Den holländska cyklisten vann sprintklassificeringen förra året och var besviken över att missa.

Efter att ha lagt ner tid och enastående insatser under vintern var hon ivrig att visa alla sina förbättringar och skildra sina färdigheter. Tyvärr för henne blir väntan lite längre.

“Det är känslomässigt, ett svårt beslut när jag tränat i månader mot det här första målet för säsongen”, skrev Kool på sina sociala kanaler. “Jag gör alltid mitt bästa för att undvika att bli sjuk och vara den bästa versionen av mig själv varje dag, men tyvärr misslyckades jag med detta. För nu är det hälsomässigt det bästa beslutet. Första ögonblicket att visa mina “vinterförbättringar” är borta, men vi kommer tillbaka starkare som alltid.”

Hennes frånvaro från loppet betyder nu att hennes team kommer att tävla med endast fem ryttare: Rachele Barbieri, Pfeiffer Georgi, Daniel Hengeveld, Becky Storrie och Elise Uijen. När han pratade med media inför loppet, betonade tränaren Albert Timmer att deras tillvägagångssätt kommer att vara den enda förändringen i planerna.

“Med Charlotte ute ur loppet på grund av sjukdom, kommer vi att ta en mer opportunistisk inställning till de tre sprintchanserna som finns på UAE Tour och fortfarande fortsätta vårt fokus på att göra en bra ledning i dessa ögonblick. Det finns möjligheter där vinden kan spela en stor roll, så vi vill vara vassa hela dagen, med bra lagarbete”, sa han.

Ett missat tillfälle

Fyrverkerierna vid förra årets UAE Tour Women var artighet av en nagelbitande tävling mellan Kool och Lorena Wiebes. Duon slutade med tre pallsegrar förra året, och det var stor förväntan att se dem slåss igen.

Hjärtkrossad och vilande måste Kool vänta lite längre för att visa världen vad hon förbättrats. Experter tror att en retur i det belgiska loppet Omloop van het Hageland, som startar den 25 februari, kommer att vara den mest troliga återkomstpunkten för henne. Alla ögon kommer nu att riktas mot hur snabbt hon återhämtar sig och tar fältet.

Inlägget “Want to Be Sharp All Day” – Tvåfaldig UAE-stagevinnare Heartbroken Over WorldTour-uttag på grund av sjukdom dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär