Sjutton gånger Grand Slam-vinnaren Novak Djokovic har öppnat sig för huruvida tanken på pension någonsin har gått över hans hjärta vid 33 års ålder.

I tal med den brittiska dagbladet Evening Standard uteslutte serben all sådan tanke och sa att han inte bråttom att sätta ett ”utgångsdatum” på sig själv.

“Jag tror inte att ålder är ett problem för mig, kanske att jag har ett år eller två eller tre kvar i mig för att kämpa för fler Slams,” Sa Djokovic.

Novak Djokovic tittar på sin sjätte ATP-final

Serberen är för närvarande i London och bjuder på sin sjätte ATP-finaltitel.

En titel-run på O2 Arena i år kommer att se honom lika Roger Federer för flest antal mästerskapstroféer på platsen.

Djokovic sa att medan han inte saktar ner när som helst snart, kan han behöva prioritera händelser i sin strävan att hålla sig i form och frisk för stora turneringar.

Läs mer: “Finish Strongly at the O2”: Tidigare brittisk nr 1 säker på Novak Djokovics chanser vid ATP-finaler

“Jag måste vara lite mer strategisk från nästa säsong med att skapa min kalender, vilka turneringar jag vill prioritera och var jag vill toppa,” sa serberen.

Novak Djokovic
Tennis – ATP 500 – Erste Bank Open – Wiener Stadthalle, Wien, Österrike – Serbiens Novak Djokovic i aktion under sin första omgångsmatch mot Serbiens Filip Krajinovic REUTERS / Lisi Niesner

Djokovic säger att han inte har några ”ekonomiska skäl” att fortsätta

“Men så länge som önskan är där, är jag frisk och har stöd från min familj, jag kommer att fortsätta spela”, Sa Djokovic.

Han klargjorde dock att han inte är skyldig att fortsätta spela av ekonomiska skäl.

”Jag ser det inte som en skyldighet, det är inte en ekonomisk fråga eller något liknande, jag tycker bara om det och vill tävla på högsta nivå.

Så länge jag känner mig så kommer jag att vara här länge. Jag vill inte lägga ett utgångsdatum på mig ännu, ” Djokovic sa.

Trots att säsongen var en blandad sak för honom, lyckades Djokovic klara rankningen som nummer 1 vid årets slut med sin kvartsfinal i Erste Bank Open i Wien.

I processen utjämnade serbaren 14 gånger Grand Slam-vinnaren Pete Sampras prestation på rankning nummer 1 vid slutet av året.

Djokovic säger att han har ”gått vidare” från French Open-förlusten

Även om Djokovic vann sin 17: e Slam i år på Australian Open, förlorade han i raka uppsättningar mot Rafael Nadal i French Open-finalen.

En klar favorit på Flushing Meadows, serbisen diskvalificerades från US Open för att av misstag träffa en kvinnlig linjedomare med en tennisboll.

På tal om sin oseremoniella utgång sa Djokovic, “Med New York kom jag ut från turneringen med något som inte var relaterat till att slå en förhand eller backhand i nätet.”

När han förlorade i Roland-Garros sa serberen, ”Och French Open-finalen? Jag kunde inte säga att jag ångrar något och tror att jag var nära, för jag var inte det.

“Jag spelades bara ut och det är därför inte svårt att gå vidare.”

Djokovic valde att inte försvara sin Paris Masters-titel i år eftersom han sa att det inte fanns några rankingpoäng att vinna på att spela den.