Monday, February 26, 2024
HemViralSportsMoments"Vill inte förvandla den till en såpopera" – Cian Ujitsky, dagar efter...

“Vill inte förvandla den till en såpopera” – Cian Ujitsky, dagar efter att Bora Hansgrohe satte ett slut på kontroversen om honom

Med övergången från ett lag till ett annat har cykelvärlden bevittnat dramatik kring det 20-åriga belgiska cykelunderbarnet Cian Uijtdebroeks. Cyklisten har befunnit sig i centrum för att byta lag när han har blivit en del av Visma-Lease A Bike. Innan dess klippte han banden med sitt tidigare lag, Bora Hansgrohe.

Amerikas favoritvideo idag

Uijtdebroeks är redo att ansluta sig till det holländska laget för den kommande säsongen, och befria sig från dramat kring hans övergång. Mitt i bakgrunden av kontroverser och spekulationer prydde cyklisten lagpresentationen i Amsterdam.

Ny början för Uijtdebroeks

En storm av diskussion har rört upp cykelvärlden och avslöjat varför Uijtdebroek flyttade från Bora-Hansgrohe. Det har föreslagits att samtidigt som cyklisten varit en del av det tidigare laget har cyklisten blivit utsatt för mobbning som till slut fick honom att säga upp sitt kontrakt. Uijtdebroeks uttryckte dock sin önskan att avsluta sina band samtidigt som han avstod från att fördjupa sig i detaljerna.

I en intervju med Cycling News delade cyklisten sina åsikter, kringgick förslag om påstådd mobbning och sa: “Det är klokast att inte kommentera det för mycket. Jag vill inte göra det till en såpopera.” Han har kanaliserat sina ambitioner, tittat framåt och siktet inställt på sportprestationer som han är på väg att säkra i Giro d’Italia.

Uijtdebroeks förankrar sig tillsammans med stora namn inom cykling, inklusive Olav Kooji och Wout van Aert, och strävar efter att skapa sin nisch i laget. Han vill förbereda sig rigoröst för debutsäsongen genom att träna på höjdträningscamping.

Cyklisten siktar på större mål

Cyklisten har en positiv syn på denna förvandling och har enligt uppgift funnit tröst och en känsla av tillhörighet inom Jumbo Visma-teamet. Om denna nya erfarenhet har Uijtdebroeks delat med sig av sina tankar, “Du känner att det finns ett enormt driv i det här laget. Motivation för alla. För alla ryttare. Alla är så strukturerade och vill få ut det mesta av det. Hur många av oss är här? 28 ryttare totalt. Det känns som att jag har 27 andra Cians runt mig. Det är trevligt.”

“Många människor skulle ha begått suic*de” – Kontroversiell 50-årig cykelmästare reflekterar över att kämpa mot mörka ögonblick samtidigt som de sätter rekord

Även om det inledningsvis har varit en kamp mellan cyklisten och hans tidigare lag, Uijtdebroeks, och Bora-Hansgrohe kom överens om att säga upp kontraktet den 31 december ömsesidigt. Därför uttrycker cyklisten nu sin entusiasm över att vara en del av förlängda stopp på Mount Tiede. Han kommer nu att fokusera på avskild träning som syftar till tillväxt och förbättring, vilket visar upp sitt engagemang för sporten utanför tävlingsarenan.

Därför står Cian Uijtdebroeks som ett exempel på att fokusera på sin cykelpassion och avvika från kontroverser från drama. Hans beslut är att anta nya utmaningar och briljera genom att bege sig in i okända territorier och markera sin plats tillsammans med sina rutinerade lagkamrater vid det kommande Giro d’Italia-evenemanget.

RELATED ARTICLES

Mest populär