Tuesday, February 27, 2024
HemUfcVilket hudtillstånd lider Melquizael Costa av? Har UFC Fighter vitiligo?

Vilket hudtillstånd lider Melquizael Costa av? Har UFC Fighter vitiligo?

brasiliansk fighter, Melquizael Costa tog på Steve Garcia i en lättviktsmatch på UFC Vegas 83. Kampen präglades av att Garcia visade upp sin elaka slutsvit genom att regna ner tung mark och dunka mot Costa vilket ledde till hans seger. Men fans som tittade var fascinerade av Costas utseende inne i Octagon.

Amerikas favoritvideo idag

Costa lider av vitiligo, en hudsjukdom som leder till vita fläckar på den drabbades hud. Det orsakas i allmänhet av bristen på hudpigment, melanin, som är ansvarigt för hudfärgen. Vitiligo är ett långvarigt tillstånd som ofta uppträder i ansikte, hals och händer. Låt oss ta en titt på Costas kamp med tillståndet och hur det har påverkat hans resa hittills.

Melquizael Costa lider av vitiligo

I en värld av blandad kampsport har Melquizael Costa höjt sig över

Costas resa började med barndomsdiskriminering, då han mötte missförstånd och fördomar på grund av sin skiftande hudfärg. Vid fyra års ålder förändrade vitiligo hans utseende, vilket ledde till förvirring och avstötning från andra.

I en nyligen intervju med MMA Junkie avslöjade Costa kampen han stötte på: “Folk blev förvirrade över att jag hade spetälska. De ville inte ha kontakt med mig. Jag utsattes för varje form av diskriminering på grund av det.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av 𝙈𝙚𝙡𝙠 𝘾𝙤𝙨𝙩𝙖 𝘾𝙖𝙪𝙩𝙝𝙮 (@melk_cauthymma)

Melquizael Costas resa överskrider sportens rike och lämnar en bestående inverkan på uppfattningar och bryter barriärer i kampen mot samhälleliga fördomar.

Mer att följa…

RELATED ARTICLES

Mest populär