Friday, December 1, 2023
HemUfcVilket gym tränar Tabatha Ricci på? Allt om UFC Strawweights tränare...

Vilket gym tränar Tabatha Ricci på? Allt om UFC Strawweights tränare och tillhörighet

UFCs strawweight damdivision har några av de bästa talangerna inom MMA. Ett av de största namnen som kommer att tänka på när man pratar om UFCs strawweightdivision för damer är Tabatha Ricci, även känd som “Baby Shark”. Den brasilianske fightern sitter just nu på plats #10 i viktklassen och är redo att slåss mot Lupita Godinez på UFC 295.

Född i Sao Paulo, Brasilien, är den 28-årige UFC-fightern en ung talang som har kokat upp stormar i MMA-världen. Idag ska vi lära oss lite mer om bakgrunden till “Baby Shark” – där #10 strawweight fighter tränar, vad hennes tillhörighet är, hennes UFC- och MMA-rekord och mycket mer.

Var tränar Tabatha Ricci? Gymtillhörighet till den #10 rankade UFC strawweight fightern

Tabatha Ricci började träna i mycket tidig ålder. Hon började träna judo vid 6 års ålder. Sedan började hon med Muay Thai vid 15 års ålder. Sedan, vid 18 års ålder, började Ricci träna boxning och hade också sin första proffsmatch. När hon fyllde 18 började Ricci träna i andra kampsporter. Hon vann sina första matcher och flyttade sedan till Japan för att tävla där.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Tabatha “BABY SHARK” Ricci (@tabatha.ricci)

Senare kom Ricci till Kalifornien och började träna brasiliansk Jiu-Jitsu. Hon är fortfarande ansluten till Paragon Brazilian Jiu-Jitsu och det är hennes go-to gym. Hennes tidigare MMA-gym hette MMA Kings. Annat än det var hon också knuten till Knuckleheadz Boxing och Black House. När Ricci tränade i judo var hon under ledning av den välkände och mycket hyllade Michihiro Omigawa. Sedan, när hon började träna i BJJ, var hennes tränare Ricardo Miller. Hon har för närvarande svarta bälten i båda stridsstilarna.

“Heartbreak”- UFC Heart-Throb Dejting Dana White-backed Star skickar fans in i en härdsmälta

Tabatha Ricci, även kallad “Baby Shark”, är för närvarande på en vinstserie på fyra matcher och vill vända den till fem. Inverkan som hon har haft på UFCs strawweightdivision för damer är enorm. Så låt oss ta en titt på hennes UFC-debut, hennes UFC-rekord och mer.

Tabatha Riccis UFC-debut, vinster, förluster och rekord

Ricci gjorde sin UFC-debut 2021, vilket gjorde henne till en av de unga blodarna i divisionen. Hon kom faktiskt in som ersättare för Maryna Moroz och tog emot Manon Fiorot med bara fyra dagars varsel. Hon var en del av UFC Fight Night: Rozenstruik vs. Sakai fight card, som hölls den 5 juni 2021. Samtidigt som hon visade upp sina färdigheter så gott hon kunde, förlorade Ricci matchen via TKO i den andra omgången av kampen. .

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Tabatha “BABY SHARK” Ricci (@tabatha.ricci)

Sedan återvände Ricci till UFCs strawweight-division i en kamp i divisionen mot Maria Oliveira på UFC Fight Night: Costa vs. Vettori fight card, som hölls den 23 oktober 2021. Den här gången vände Ricci lyckan och säkrade ett enhälligt avgörande seger. Efter sin första förlust mot Fiorot kämpade Ricci 4 matcher ur strawweight-divisionen och förlorade inte en enda.

Idag står Tabatha Riccis professionella MMA-rekord på 9-1-0, med den enda fläcken på hennes annars rena rekord som kommer från förlusten mot Fiorot. Nu förbereder Ricci sig för att slåss mot Lupita Godinez. Med en vinst på UFC 295 kan Ricci etablera sig som en framtida titelutmanare och klättra uppåt på rankingen.

RELATED ARTICLES

Mest populär