Saturday, December 9, 2023
HemUfcVilket BJJ-bälte är Paul Craig? Är han ett svart bälte?

Vilket BJJ-bälte är Paul Craig? Är han ett svart bälte?

Paul Craig står inför Brendan Allen vid UFC Fight Night-evenemanget den 18 november. Craig har varit en del av UFC sedan 2016. Han debuterade mot Henrique da Silva på UFC Fight Night: Vanzant vs Waterson. ‘Bearjew’ befäste uppenbarligen sin position som MMA-fighter i toppskiktet genom att förbli en permanent del av den lätta tungviktsdivisionen under större delen av sin karriär.

Men rygg mot rygg förluster mot Volkan Oezdemir och Johnny Walker fick honom att byta viktklass. Craig föll ner till mellanviktsdivisionen för att möta Andre Muniz i juli 2023 och säkrade en knockoutseger i sin nya viktklass! Craig är främst känd för sina grappling-färdigheter eftersom han har 2:a flest bidrag i lätt-tungviktsdivisionen. Låt oss ta en titt på hans BJJ-meriter inför hans efterlängtade matchup mot Allen!

Paul Craig är ett svart bälte i BJJ

Paul Craig fick sin BJJ svart efter sin spektakulära seger mot Jamahal Hill på UFC 263. Submissionen han använde ledde dock till en svår skada för Hill. Och det visade upp faran med Craigs vakt i MMA-grappling!

Craig tog tag i Hills arm i en djup armstång och lyckades få den ur led innan domaren kunde ingripa. Hill hade knackat när han kände att submissionen låstes, men Craig och domaren missade båda tappen. Craig fortsatte sedan med att kontrollera den skadade Hill på marken och regnade ner tung mark och pund innan domaren så småningom klev in.

Denna otroliga prestation ledde till att han säkrade sitt svarta bälte under tränaren Brian Gallagher. När han kom in i kampen mot Hill var skotten ett brunt bälte. Men hans demonstration av otrolig kontroll och underkastningsteknik mot den farliga Hill ledde till att han tilldelades det prestigefyllda BJJ-svarta bältet.

Chris Bungard, Craigs träningspartner, delade videon från prisceremonin för hans svarta bälte på Twitter/X. Det avslöjade att Craig säkrade sitt svarta bälte med sina lagkamrater och tränare som omgav honom, över en omgång festliga drinkar. Så vad händer härnäst för denna otroliga fighter?

Craig fokuserar på att säkra en UFC-titel

Mot Brendan Allen kommer Craig att möta en grappling-expert och submissionskonstnär. Men åldersskillnaden mellan de två är betydande eftersom Allen är åtta år yngre än Craig. Tidigare grappler vs. grappler-matcher i UFC har visat att kampen kommer att avgöras av fightern som kan kontrollera avståndet bättre och engagera sig på sina egna villkor.

Men trots att Allen är det primära fokus för Craig just nu, kan en vinst här också katapulera honom till utmanarstatus i mellanviktsdivisionen. Som nuvarande mellanviktsmästare rustar Sean Strickland upp för att försvara sin titel mot det sydafrikanska fenomenet Dricus Du Plessis 2024.

Kaoset i mellanviktstitelbilden som orsakats av Israel Adesanyas chockerande nederlag i händerna på Strickland kan leda till att Craig hamnar i mixen snabbare än väntat!

I en intervju nyligen sa Craig att hans resa i UFC bara har handlat om en sak – att säkra en titel. Han sa: “Jag älskar att vara en fighter, och jag älskar allt det positiva och negativa som kommer med att vara en fighter, men det måste handla om att få guld.”

RELATED ARTICLES

Mest populär