Wednesday, February 28, 2024
HemGolfVilken klocka bär Jack Nicklaus? Allt du behöver veta om hans...

Vilken klocka bär Jack Nicklaus? Allt du behöver veta om hans sällsynta klocka

När vi hör om Jack Nicklaus tänker vi på hans fantastiska golfprestationer, eller hans signatur The Golden Bear-logotypen, som representerar hans smeknamn. Men det finns en annan sak som definierar Jack Nicklaus – hans klocka!

Amerikas favoritvideo idag

I över 50 år, från 1967 till 2019, har han burit sitt signaturtillbehör, ett Rolex Day-Date i gult guld. Nicklaus fick klockan som gåva från Rolex och blev varumärkesambassadören sedan dess.

Jack Nicklaus och hans Rolex Day-Date Watch

Det blev en del av hans personliga och professionella liv och följde honom till otaliga turneringar, prisutdelningar och välgörenhetsevenemang. Klockan har varit vittne till några av de mest minnesvärda ögonblicken i golfhistorien, som Nicklaus’ episka comeback vid 1986 Masters, hans sista Major-seger vid 1980 US Open, eller hans känslomässiga farväl vid 2005 års brittiska Op.

“Can’t Walk”: Jack Nicklaus fru Barbara avslöjade en gång på skämt den stora bristen som den legendariska golfaren utvecklade med sin ålder

Rolex 1803 Day-Date är tillverkad med 18 karats gult guld och är en exklusiv modell som har ett datumfönster och en veckodag-indikator på urtavlan. Med en champagnefärgad urtavla, en räfflad ram och ett President-armband, har klockan ett 36 mm hölje, en kaliber 1556 rörelse och en akrylkristall.

Klockan har också en unik gravyr på baksidan där det står “JACK NICKLAUS” med versaler. Den 18-faldiga Major-vinnaren förklarade att han lät gravera klockan 1967, efter att han vunnit US Open och Canadian Open samma år.

83-åringen avslöjade en gång att han aldrig tog av den, förutom när han spelade golf, eftersom han kände att det skulle påverka hans sving. Han skulle alltid lägga klockan i sin golfbag, tillsammans med sin plånbok och nycklar, och hämta den efter rundan.

Jack Nicklaus Rolex Day-Date sätter rekord på 1,22 miljoner dollar

Nicklaus klocka är så ikonisk att den har visats i många publikationer, annonser och dokumentärer. Veteranen avslöjade att han fick många erbjudanden för sin klocka under åren, men han övervägde aldrig att sälja den, förrän han bestämde sig för att auktionera ut den för välgörenhet 2019.

Klockan såldes på Phillips i New York den 10 december 2019 för 1,22 miljoner dollar, vilket gör den till det dyraste Day-Date som någonsin sålts på en auktion. Jack Nicklaus Rolex blev symbolen för hans arv och golfskatt bland golffans.

RELATED ARTICLES

Mest populär