Wednesday, February 28, 2024
HemOlympicsVilka är minimikriterierna för att få det prestigefyllda USA Volleyball All-Time Great...

Vilka är minimikriterierna för att få det prestigefyllda USA Volleyball All-Time Great Player Award?

Eftersom volleybollvärlden fokuserar på styrkeutveckling och funktionella rörelser under lågsäsongen, fokuserar USA Volleyball på att fira en extatisk rörelse. USA:s volleybollförbund meddelade nyligen att de kommer att hedra några av de bästa tränarna, idrottarna, ledarna och funktionärerna vid sin årliga Hall of Fame-bankett 2024. USA Volleyball har redan meddelat att Dain Blanton och Karoyln Kirby, två av beachvolleybollens största idrottare, kommer att ta emot All-Time Great Player Award vid evenemanget.

Ceremonin kommer att hållas den 22 maj på Hilton Polaris, Columbus, också en dag innan 2024 USA Volleyball Open National Championships. Men vad gör en berättigad till detta prestigefyllda pris?

Vägen till USA Volleybollens All-time Great Player Award

All-time Great Player Award ger idrottarna ett erkännande under två underkategorier: “Flo” Hyman All-Time Great Women’s Player Award och Thomas Haine All-Time Great Men’s Player Award. Dessa går till Kirby respektive Blanton för i år. Enligt USA Volleyball, för att bli berättigad till All-Time Great Player Award, måste idrottare först fylla minst fem år som medlem i USA:s landslag. De är också skyldiga att delta i minst fem internationella volleybolltävlingar på toppnivå, såsom de olympiska spelen, FIVB World Championships, NORCECA eller World Cups. En kombination av de fem tävlingarna kvalificerar en spelare, t.ex. två olympiska spel, två VM-lag och ett NORCECA-lag. Utöver detta beaktas också en rad andra faktorer.

En av de viktiga parametrarna för valbarhet är den berörda spelarens dominansfaktor. Den bedömer hur en spelare klarade sig i jämförelse med andra spelare under hans/hennes tid. Enligt USA Volleyball, “visas det genom att vara en frekvent starter eller nyckelspelare utanför bänken.” Spelarnas prestationer i form av utmärkelser och erkännanden beaktas också.

Erkännandena inkluderar medaljer intjänade av spelaren, och OS kvalificerade för bland annat. Priser som tjänats in och statistik som lagts upp i de kvalificerande evenemangen, som nämnts tidigare, beaktas för utvärdering. “Statistiken kommer att vägas efter motståndarens styrka och vikten av tävlingen”, sa USA Volleyball. Både Blanton och Kirby sticker ut på dessa punkter.

Arvet som får den ultimata hedersstämpeln

Dain Blanton är den första tvåfaldiga manliga beachvolleybollatleten att tävla i de olympiska spelen 2000 och 2004. Tillsammans med Eric Fonoimoana tog Blanton guld i Sydney 2oo4. Han blev också den första afroamerikanen att vinna 1997 års AVP Hermosa Grand Slam. Bortsett från det fick han också en bronsmedalj vid 1997 års beachvolley-VM. Karolyn Kirby har också ett lika bländande CV.

Läs mer: “Nej. Cuz I’m Poor”: Shaun Whites hopp för 2024 startar massiv fandebatt

Kirby har varit idrottare i 16 säsonger. Under denna period stod hon högst upp på pallen i 6 internationella och 61 inhemska evenemang med flera partners. Tillsammans med sin partner Nancy Reno gick hon ut som segrare vid det olympiska testevenemanget som hölls 1992 i Spanien och spelade en stor roll i att inkludera beachvolleyboll i de olympiska spelen. Förutom dessa två kommer USA Volleyball att tillkännage fler pristagare för i år under de kommande dagarna. Medlen som genereras från ceremonin kommer att användas av USA Volleyball Foundation för att stödja idrottares drömmar.

SE BERÄTTELSE – 7x skidvärldsmästare Mikaela Shiffrins intensiva träningsrutin utmanar Michael B. Jordans “Creed” fysik

Inlägget Vilka är minimikriterierna för att få det prestigefyllda USA Volleyball All-Time Great Player Award? dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär