Tuesday, February 27, 2024
HemBodybuildingVilka är fördelarna med en köttätande diet när det gäller fitness och...

Vilka är fördelarna med en köttätande diet när det gäller fitness och bodybuilding?

Bodybuilding kräver enormt tålamod, uthållighet, träning och framför allt en strikt och näringsrik kost. Denna diet består huvudsakligen av ett rikt proteininneslutning tillsammans med grönsaker och andra näringsämnen. Kolhydraterna skiljer sig beroende på bulk- eller skärningsstadiet. Kroppsbyggare och idrottare i rigorösa sporter letar alltid efter de bästa dieterna för att förbättra sina tränings- och konditionsresultat. Det finns dock en speciell diet som är på modet i sociala medier, känd som köttätande diet.

Amerikas favoritvideo idag

Denna form av diet hänvisar strikt till konsumtion av animaliska produkter samtidigt som man tränar för muskeltillväxt och speciellt för att fylla. Det finns många fördelar med en köttätare diet, låt oss se vad de är.

Vad är en köttätare diet?

Enligt påverkan på sociala medier som Leverkungen eller Trystn Lee och till och med psykologen Jordan Peterson, som har en Lion’s-diet, leder köttätarens diet till bättre viktminskning och immunitet. Denna diet betonar animaliska produkter och hävdar att den hjälper till att sänka blodsockret, ger bättre sömn och minskar ledvärk. Det har redan fått popularitet i fitnessvärlden som huvudingrediensen för viktminskning och ett botemedel.

Chrissy Arsenault, en registrerad dietist i Indianapolis, provade dieten i två veckor och sa att populariteten för denna diet också kan bero på att den inte är komplicerad. Denna mycket restriktiva köttätarediet är i allmänhet baserad på enbart animaliskt protein.

Dieten fick många fans 2019 när The Carnivore Diet av Shawn Baker publicerades. Baker, som är läkare och ortopedisk kirurg, förklarade fördelarna med att bara äta kött, fisk och andra animaliska produkter som mejeriprodukter och ägg samtidigt som man helt utesluter frukt, grönsaker, frön, nötter, baljväxter, bröd och andra spannmål.

Viktminskningsmantrat för köttätares diet kommer ner till en enkel punkt där Baker påpekade: “Allt du äter kommer att innehålla mycket protein, vilket gör att du känner dig mätt och låg i totala kolhydrater, vilket gör att du känner dig trögare.”

“Gör dig mindre intelligent.”: Förbryllad av Tren Twins steroidråd, tränings- och näringsexpert avslöjar alarmerande effekter av PED-intag

Men om du tror att kosten kommer att vara mångsidig och rolig är det inte så. Det fungerar bara för att det är fullt av protein och alternativen är begränsade, vilket minskar sannolikheten för att människor kommer att äta för mycket. Med det sagt, hjälper det dig att äta köttätare på din bodybuildingresa?

Är köttätande kost bra för bodybuilding?

Enligt fitnessvärlden är köttätarens diet mycket fördelaktigt för både bodybuilding och fitness. Detta eftersom det är kompatibelt med styrkelyft och bodybuilding övningar och aktiviteter. Även om kolhydrater är de viktigaste ingredienserna för att ge energi, kan idrottare fortfarande ha tillräckligt med energi efter en proteinrik köttätare diet.

Det finns också det faktum att det hjälper till med viktminskning och kardiometabolisk hälsa eftersom det kan påskynda viktminskning och hjälpa till med kardiovaskulär hälsa. En annan aspekt som gör kosten nyttig är att den minskar autoimmuna sjukdomar och symtom. Om en person bestämmer sig för att konsumera högkvalitativt och kostsamt protein, är animaliska produkter som kött de bästa eftersom de innehåller den högsta nivån av protein. Den har också aminosyror som är nödvändiga för muskeltillväxt och reparation. Aminosyrorna såväl som energi kan fås från en gammal köttätare diet och kroppsbyggaren kommer inte bara att få energi utan också få muskler snabbare.

Den andra aspekten är bekvämligheten och enkelheten i det hela. Varje kroppsbyggare förväntas inte ha den bästa kulinariska expertis, och eftersom de måste koncentrera sig på träning kanske de inte har tid att koncentrera sig på att laga mat. Det är här recepten för köttätare kan hjälpa eftersom de är enkla men läckra. Det finns också fördelar som minskad inflammation, lågt kolhydratintag viktminskning och ingen uppblåsthet. Men även om forskning säger att det finns många fördelar med köttätande diet, förklarar träningsforskaren Dr Mike Israetel också analogin bakom muskeltillväxt när den är kopplad till köttätarens diet.

Dr. Mike Israetel förklarar processen bakom muskeltillväxt

Under en intervju där han också pratade om Tristyn Lee, som går på en köttätande diet, avslöjade fitnessexperten hur köttätarens diet påverkade kroppens ämnesomsättning. Israetel förklarade att muskeltillväxt i allmänhet beror på en regelbunden balans mellan hur mycket tillväxt och hur mycket muskelförlust det finns från kroppen. Forskaren förklarade också samma aspekt med en analogi där han jämförde denna process med uppgiften att ackumulera rikedom.

Han förklarade att en persons inkomst är en anabolism medan utgiftsbeloppet är anti-katabolism. Han noterade vidare, “Om du köper många Lambos kan du tjäna miljoner och bara ha ingenting att visa upp i slutet av dagen förutom en vansinnigt värdelös bil som står i ditt garage.” Så Israetel är av den åsikten att det i slutändan beror på kroppsbyggaren hur de vill träna och bibehålla sin kost.

Även om protein är viktigt för kroppen, särskilt när det kommer till kondition, kan bristen på andra viktiga element från kosten också utgöra en risk för kroppen och hälsan i allmänhet. Trots det, skulle du välja köttätande diet? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär