Thursday, November 30, 2023
HemGolfVilka är de sex nya förändringarna i världshandikapp 2024? Allt du...

Vilka är de sex nya förändringarna i världshandikapp 2024? Allt du behöver veta om de senaste USGA-uppdateringarna

Mätvärden och standardiserade system är lika mycket en del av golfspelet som spelaren eller deras utrustning. Det går tillbaka till perioden före nedstängningen 2020 World Handicap System (WHS) gjordes till en del av golfreglerna för att göra det till ett villigt öppet och transparent utrymme. Syftet med starten var att ha ett standardiserat system för att bedöma och justera golfhandikapp globalt.

Nu, tre år efter antagandet, har vissa förändringar införts av Royal and Ancient Golf Club (R&A) och United States Golf Association (USGA). Dessa har utformats med tanke på golfens föränderliga globala scenario och spelarnas behov. Dessa nya runabouts kommer att tas i bruk från 2024. Visst nu, med en touch av spänning, är scenen redo för några lovande skillnader.

Golfares guide till 2024 års versioner av World Handicap System

I golfens värld, där varje sving berättar en historia, har WHS avslöjat sina senaste kapitel som lovar en berättelse om rättvisa, inkluderande och precision. Till att börja med är den första förändringen i raden den nya Beräkning av spelförhållanden justeringar. Golfare kommer nu att kunna få en rättvis återspegling av utmanande spelförhållanden.

Med vindarna som viskar genom fairways kommer golfare nu också att ha en Förväntat resultat för hål som inte spelas. Sagan slutar inte där. Som en välsignelse för de icke-standardiserade banorna kommer en förändring att införas som inte längre kommer att vara begränsad till de traditionella 18 hålen. Golfare kan nu ge sig ut på uppdrag över 11, 13 eller 15 hål.

Med rättvisa besvärjelsen i åtanke, skulle den förväntade poängtjusningen förändra hur niohålsrundor tidigare uppfattades. Det betyder att det nu kommer att tillåta golfare att väva sin magi över halva banan medan systemet erkänner deras skicklighet. Vad det skulle betyda för golfentusiaster är att vi nu skulle kunna säga vem som är bättre på golf, Charlie Woods eller Will McCgee, med lätthet.

Vad mer kan golfare se fram emot?

I en överraskande vändning har R&A och USGA också beslutat att förtrolla själva grunden för Kurshandikappberäkning. Detta kommer i grunden att fokusera på skillnaderna mellan kursbetyg och par. Dessutom har det skett en förändring i Kortare kurser, där minimilängden som krävs för lutningsklassificering och banklassificering nu har halverats.

“Chance att slå Tiger Woods”: Före detta boxningsproffs fäller ett djärvt omdöme och lämnar Fury-Francis Ngannou Climax åsidosatt

Förutom det har WHS också avslöjat sin “Förbättrad vägledning om att leda handikapp Recensioner”. Enligt guiden kommer kommittéer nu att ge nya verktyg som kommer att ha makten att identifiera anomalier, vilket säkerställer att konsekvens och rättvisa ekar genom varje hörn av golfvärlden.

Och så, när golfare förbereder sig för att ansluta sig till denna förändrade era, har WHS verkligen sett till att varje slag, beräkning och bana spelar lika mycket i hela bilden. Vad är dina tankar om dessa nya skillnader som har kommit till bordet inom golf? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär