Monday, December 11, 2023
HemGolfVilka är alla spelare i överföringsfönstret? Här är alla spelare som...

Vilka är alla spelare i överföringsfönstret? Här är alla spelare som inte tog sig förbi LIV Golfs nya regelradar

LIV Golfs säsong 2023 slutade på topp. Ligan gjorde mycket oväsen i proffsgolfvärlden för sina regeländringar, spelare, pengar, banor och nedflyttningar. Efter årets framgångar förväntar sig fansen att ligan ska fortsätta, och medarbetare till det Saudi-stödda företaget har bekräftat att det siktar på att stanna efter 2025.

Nu, mitt i PGA Tours tillbakadragande och LIV:s säsongsupphörande, har nyheter om LIV:s nya regeländringar och “överföringszon” hamnat i rubrikerna. Vad exakt är den kontroversiella ligan fram till nu? Här är hela scoopet.

LIV:s nya regler och spelarna i transferzonen

LIV Golf släppte nyligen ett uttalande som utvecklade några nyligen införlivade ändringar som kommer att implementeras under säsongen 2024 av spelet. Tillkännagivandet klargjorde att ligan lanserar sitt första överföringsfönster någonsin, vilket tillåter spelare att röra sig, fri byrå och nya laglistor.

Transfer Zone kommer att vara ett specifikt antal positioner i den individuella ställningen i slutet av säsongen och kommer att inkludera tre kategorier: Lock Zone, där de 24 bästa kan säkra en plats för nästa säsong, Open Zone, under vilken spelare rankade från 25-44 blir fria agenter, och Drop Zone, där spelare som upptar rang 45 och lägre kommer att degraderas ur ligan.

Baserat på dessa nya regler är vissa spelare inte längre under kontraktet, så de kommer inte att ta sig till säsongen 2024. Spelarna som inte är i Lock Zone inkluderar Peter Uihlein från Aces GC, tillsammans med Anirban Lahiri från Crushers, följt av Carlos Ortiz från Fireballs GC, Richard Bland från Cleeks GC och Scott Vincent från Iron Heads GC.

När det gäller den öppna zonen, Pat Perez från Aces GC, den unge golfaren David Puig från Torque GC, Ripper GC:s Matt Jones, följt av Bernd Wiesberger och Graeme McDowell från Cleeks. Tillsammans med alla dessa spelare kommer årets nedflyttade spelare, Chase Koepka, Jed Morgan och James Piot, inte heller att synas på greenerna nästa säsong.

Spelarna kommer att ha möjlighet att förhandla med lag eller delta i Promotions Event för att säkra sin plats i ligan till nästa säsong. Men från och med nu är dessa nämnda namn inte en del av 2024 LIV. Medan spelare och golfvärlden förstår dessa nya regler, hur slutade 2023-sträckan i ligan? Här är en snabb glimt.

Sammanfattning av 2023 års LIV Golf-säsong

LIV Golf hade totalt 14 evenemang i år, inklusive ett lagmästerskap i oktober. När det gäller den individuella poänglistan gjorde den amerikanska golfaren Talor Gooch i år totalt 192 poäng, vilket tog honom till sin individuella säsongspokal och plånbok. Efter Gooch var Cameron Smith och Brooks Koepka de andra respektive tredje högst inkomsttagarna den här säsongen.

“Chance att slå Tiger Woods”: Före detta boxningsproffs fäller ett djärvt omdöme och lämnar Fury-Francis Ngannou Climax åsidosatt

Bryson DeChambeau och hans 4 Aces GC tog titeln som Team Championship-vinnaren med 192 poäng totalt. Med säsongsavslutningen som en explosion är alla ögon nu inriktade på 2024 års del av LIV. Vad har du för förväntningar på deras nya regler och ändringar nu? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär