Tjugo gånger Grand Slam-vinnaren Roger Federer har märkt 2020 som ett ”svårt år”. COVID-19-pandemin och en ny operation på ett besvärligt knä satte Federer ur spel i år.

Ett år att glömma för Roger Federer

Även om han spelade Australian Open, saknade Federer en koppling av Tour-händelser därefter.

Swiss Ace hoppade också över French Open och US Open, som var iscensatta utan åskådare.

När Federer satte sig för en pratstund på Instagram gav han sitt utseende på ett år som inte har varit ett givande år på professionell front.

“2020 kommer att komma ihåg som ett svårt år på många nivåer,” Sa Federer.

Roger Federer - Australian Open 2020
Roger Federer från Schweiz i aktion under sin Mens Singles kvartsfinalmatch mot Tennys Sandgren i USA på dag nio i Australian Open 2020 på Melbourne Park i Melbourne, Australien. (Foto av Fred Lee / Getty Images)

Schweiziskt ess som ser fram emot det nya året

Han sa att trots besvikelserna och motgångarna var det viktigt att hålla en positiv syn på det nya året.

”Så jag tror det är väldigt viktigt att vara positiv men verkligen hjälpa varandra. Om vi ​​nu kan hämta våra familjemedlemmar, våra vänner och hjälpa dem genom dessa svåra tider …… och det kommer att bli viktigt, “ Sa Federer.

“Jag tror på människors kraft …… människor fortsätter alltid och hittar nya sätt.

Läs mer: Caroline Wozniacki sätter Roger Federer framför Rafael Nadal och Novak Djokovic i “GOAT” -lopp

”Vi anpassar oss till en ny situation och utmaningar. Och jag tror att vi kommer att göra detsamma också här, ” sa den schweiziska mästaren.

Stark comeback i Federers sinne

Vad som är viktigt för honom just nu sa Federer att det var att göra en stark comeback efter operation.

“Just nu vill jag komma tillbaka till 100% med mitt knä, med min kropp … … att komma i form och sedan vara på tennisbanan. Jag vet inte, njut av publiken, vinn stora matcher igen, ” Sa Federer.

Roger Federer på Nitto ATP-finaler
Roger Federer från Schweiz ser deprimerad ut under sin match mot Stefanos Tsitsipas från Grekland under dag sju i Nitto ATP-finalen på The O2 Arena den 16 november 2019 i London, England. (Foto av TPN / Getty Images)

Även om han inte är rehabiliterad efter operation har Federer ännu inte meddelat att han är tillgänglig för Australian Open nästa år.