Thursday, November 30, 2023
HemNASCAR"Vi tävlar inte med honom, kom ihåg det": Ryan Blaneys Ross Chastain...

“Vi tävlar inte med honom, kom ihåg det”: Ryan Blaneys Ross Chastain vedergällning tvingar fram Roger Penskes radiovarning

Arizonas brännheta öken satte scenen för den spännande mästerskapsuppgörelsen under NASCAR-säsongen 2023. När motorerna vrålade till liv blev atmosfären spänd och det var bara en tidsfråga innan ökenvärmen tände gnistor på banan. Mästerskapsstriden pågick, och det skulle bli en berg-och-dalbana.

I de tidiga skedena av loppet var det relativt lugnt, med förarna som utökade sina konkurrenter. Men när varven minskade, såg mästerskapsutmanarna ögonen på den eftertraktade titeln, medan icke-slutspelsförare hade siktet inställt på den rutiga flaggan.

Mästerskapsdrama i Arizona-hettan när Ryan Blaneys frustration kokar över

Med bara cirka 60 varv kvar, blandade en uppsjö av depåstopp packningen. De snabbare bilarna befann sig snart längst fram i fältet, och det var en duell mellan mästerskapshoppet Ryan Blaney och Trackhouse Racing-stjärnan Ross Chastain. De kämpade hårt om ledningen, med JGR-acet Martin Truex Jr som lurar tätt bakom, redo att ta tillfället i akt.

När Blaney gjorde ett vågat drag för att köra om Chastain gick de två förarna sida vid sida och bytte färg. Intensiteten i striden förde Truex Jr in i mixen, vilket gjorde det till ett spännande tre-wide race om ledningen.

Blaneys försök att passera Chastain visade sig vara utmanande, och han kunde inte riktigt få det att hålla fast. Truex utnyttjade situationen och halkade in på andra plats, vilket pressade Blaney ner till tredje plats. Konkurrensen var hård och insatserna var högre än någonsin.

Hendrick Motorsports-teamet, som luktade blod i vattnet, försökte övertyga sina förare om att Blaney började spricka. Blaney hade dock inte uttömt sina resurser och upprätthöll ett nästan konstant 2-sekunders mellanrum mellan honom och Larson.

När spänningarna blev höga och misstagen blev dyrare än någonsin, ingrep lagägaren Roger Penske för att lugna sina förares nerver och hålla ögonen på helheten, “Vi kör inte på honom (Chastain), kom ihåg det.”

Mitt i dramat på banan uttryckte Blaney sin frustration över radion, “Jag hoppas att han är stolt över sig själv.” När mästerskapsuppgörelsen nådde sin klimax var nerverna på kant, med Blaneys frustration påtaglig. Han kunde bara hoppas att Chastain skulle ompröva sin aggressiva taktik och inse den skarpa kontrasten i deras racingmål, där en av dem strävar efter en mer prestigefylld titel.

Bråket mellan duon puttrade loppet länge och när varven började räknas ner nådde spänningen sin zenit. Bil nummer 1 ledde laddningen mot mållinjen, medan det var Blaney med mästerskapet 4 och den eftertraktade Bill France Cup inom sikte. Publiken höll andan när den rutiga flaggan vinkade.

Blaney, en tredje generationens racerförare, etsade in sitt namn i historien som den första Ohiofödde föraren att vinna cuptiteln, en anmärkningsvärd bedrift som hade undgått Team Penske i flera år. Även om året började på fel fot för Ford-gruppen, övervann de en skakig start och gick triumferande ut och lämnade Phoenix med mästerskapstrofén glimrande i deras namn.

Samtidigt knep Chastain, med sin Chevy nr 1, sin andra seger för säsongen i ökenuppgörelsen. Han dominerade loppet med 157 ledda varv och visade upp sin skicklighet bakom ratten och säkrade en minnesvärd vinst i säsongsfinalen.

När den sista ridån faller för säsongen 2023 surrar hagen av elektrisk spänning, med vissa som njuter av segerns söta smak, medan andra vårdar hjärtsorgens sår.

RELATED ARTICLES

Mest populär