Friday, December 1, 2023
HemNASCAR"Vi säljer fler F-150 till NASCAR-fans" - Ford Insider avslöjar galen Mustang-statistik...

“Vi säljer fler F-150 till NASCAR-fans” – Ford Insider avslöjar galen Mustang-statistik mitt i stora förändringar

Ryan Blaneys senaste mästerskapsseger i sin Ford Mustang vid NASCAR Cup Series Championship Race var ett ögonblick av stolthet och firande för Ford. Det handlar dock inte bara om att vinna loppen eller mästerskapen för tillverkaren. Det handlar om att marknadsföra och behålla sin varumärkeslojalitet, som en Ford-insider avslöjar.

I söndags säkrade Ryan Blaney sitt första mästerskap någonsin genom att skickligt manövrera sin Ford Mustang till seger i Phoenix. Han höll undan de sena utmaningarna från Chevrolet-förarna Kyle Larson och William Byron. Denna prestation markerar ett viktigt ögonblick för Ford och dess NASCAR-program, eftersom det gjorde ett rent svep genom att vinna mästerskap i Truck, Xfinity och Cup Series.

Mark Rushbrook avslöjar fordonet NASCAR-fans föredrar att köpa från Ford

På mediakonferensen efter loppet tillfrågades Mark Rushbrook, Global Director för Ford Performance, om att vinna mästerskapet har någon betydelse för tillverkaren som helhet när det gäller marknadsföring av varumärket globalt.

Mark Rushbrook betonade vikten av att vinna med Mustang ur ett globalt marknadsföringsperspektiv. Han sa: “Ja, att vinna är allt för oss, bara som en stolthet. Det kommer säkert att bli ett firande i Dearborn. Min telefon har sprängts av Fords familjemedlemmar och våra ledande befattningshavare är redan så exalterade över det. Det betyder mycket internt för kunden eftersom motorsport är så viktigt för oss.”

Rushbrook betonade att framgång på racerbanan är grunden för framgångsrika marknadsföringsprogram. Att vinna lopp och mästerskap skapar trovärdighet hos fansen och uppmuntrar dem att engagera sig i varumärket. Han förklarade, “Det är grunden för framgångsrika marknadsföringsprogram; det är framgång på racerbanan. Så du måste vinna loppen, du måste vinna mästerskap för att ha den trovärdigheten, och för att fansen ska kunna engagera sig i ditt varumärke och göra dem stolta över att ha en Ford parkerad på deras uppfart eller i deras garage.”

Medan Fords racingprogram, med Mustang, verkligen ökar försäljningen av denna ikoniska sportbil, tappade Ford-insidern ett intressant faktum. Rushbrook avslöjade, “För oss, NASCAR, även om vi kör en Mustang, säljer vi verkligen Mustangs på grund av det. Men vi säljer fler F-150 till NASCAR-fans. Detta är ett bevis för dem.”

Ford F-150-lastbilen, känd för sin robusthet och tillförlitlighet, har fått en hängiven efterföljare bland NASCAR-entusiaster. Att vinna mästerskapet handlar inte bara om att visa upp Mustangen utan också Ford-150, som Ben Rhodes vann sitt andra Truck Series-mästerskap med på fredagen. Detta är också ett bevis på NASCARs kraft när det gäller att påverka beslut om bilköp.

Fords globala marknadsföringsstrategi drar också nytta av Mustangens framgång i NASCAR, och använder den som ett marknadsföringsverktyg för att marknadsföra sina vägbilar över hela världen. Eftersom den sjunde generationen Mustang fortsätter att säljas globalt som en landsvägsbil, tävlar den inte bara i NASCAR utan också i olika internationella serier, inklusive Australia Supercars, Mustang GT3, Mustang GT4 och Dark Horse R with a Spec Challenge.

I huvudsak tar Ford fördelarna av alla Mustangs racingframgångar och använder den för att marknadsföra sina bilar globalt. Det är en win-win-situation för både märket och racingentusiaster. Även om allt detta kanske inte hade hänt om det inte vore för ett snabbt ingripande av “Kaptenen”.

Roger Penske spelade en stor roll i att lugna Ryan Blaney i loppets kopplingsmoment

I hettan under mästerskapsloppet i Phoenix fick Ryan Blaneys tävlingsanda nästan det bästa av honom. Han tävlade om mästerskapet och var ivrig att säkra ledningen från Ross Chastain under de avslutande varven. Han var dock också medveten om att han behövde behålla sin position för att vinna titeln.

I konferensen efter loppet uttryckte Team Penske-föraren sin frustration och sa: “Det finns ingen hemlighet att jag kan knäppa på radion. Det har varit hela mitt liv. Det har varit hela min karriär. Det är bara något jag gör.” Han beskrev den intensiva kampen med Ross Chastain, som blockerade honom flera gånger, vilket gjorde det till en tuff kamp.

Det sista trycket kom när Blaney fick kontakt med Chastain. Ett drag gjord av frustration, som han erkände. Men i detta avgörande ögonblick klev lagägaren Roger Penske, ofta kallad “Kaptenen”, in. Han påminde Blaney om att han inte tävlade mot Chastain utan mot HMS-duon. Penskes lugnande inflytande hjälpte Blaney att återfå lugnet och såg till att han inte tog några onödiga risker. Resultatet? Ett mästerskap för Ryan Blaney och ytterligare ett bevis på vägledningen från “The Captain” i högtryckssituationer.

I NASCAR handlar det inte bara om hastighet och strategi; det handlar också om att behålla lugnet under hård press. Visdomen hos erfarna ledare som Roger Penske spelar en avgörande roll för deras teams framgång.

“Vi är mästare” – Roger Penske flexar på Rick Hendrick när han offentligt skryter med Team Penskes styrka med rygg mot rygg titlar

RELATED ARTICLES

Mest populär