Wednesday, February 28, 2024
HemF1"Vi såg det med Oscar": Theo Pourchaire spelar bönor på Formel 1:s...

“Vi såg det med Oscar”: Theo Pourchaire spelar bönor på Formel 1:s törnande verklighet när han uppmanar till att hitta en lösning

Pourchaires resa kan vara fylld av triumf i Formel 2, men hans F1-dröm är fortfarande svårfångad. I en exklusiv intervju med “Pitstop”, Theo Pourchaire, den nykrönade F2-mästaren, öppnade upp om den bistra verkligheten som unga talanger står inför som strävar efter att gå vidare till motorsportens höjdpunkt. Den franske förarens resa speglar hans föregångares resa, Oscar Piastri och Felipe Drugovichbelyser en systemisk fråga som kräver uppmärksamhet och en lösning.

Amerikas favoritvideo idag

Vägen till Formel 1 är aldrig enkel, och Pourchaire, en Sauber juniorförare, har hamnat vid ett vägskäl. Trots att han knep Formel 2-mästerskapet i ett gripande Abu Dhabi finalen står fransmannen inför den skarpa verkligheten att inte säkra en plats för Formel 1-tävlingen för den kommande säsongen 2024.

Theo Pourchaire hävdar att F2-mästare kan tillföra något speciellt till F1

20-åringen blir den tredje raka Formel 2-mästaren som brottas med avsaknaden av en omedelbar uppflyttning till Formel 1. Den unga talangen, som följer i Piastris fotspår 2021 och Drugovich 2022, betonar vikten av en lösning på den här situationen. I en sport som frodas på brådska och att hålla sig i händelsernas centrum, betonar Pourchaire att att vinna Formel 2-mästerskapet borde vara en tydlig väg till Formel 1.

Den underliggande frågan ligger i den unika utmaning som Formel 2-mästarna står inför, som enligt reglerna är förhindrade att tävla i serien nästa säsong. Medan den nuvarande trenden ser att mästare spenderar en säsong som reservförare eller deltar i fredagsträning, ifrågasätter fransmannen logiken bakom detta övergångslimbo. När han brottas med att utforska alternativa alternativ för säsongen 2024, inklusive en potentiell körning i det japanska Super Formula-mästerskapet, blir behovet av en mer strömlinjeformad och effektiv utveckling från F2 till F1 uppenbart.

“Huvudfrågan är att F2-mästaren förmodligen behöver ha en F1-plats. För mig tror jag att de måste hitta en lösning. Jag menar att du inte kan tvinga något Formel 1-lag att välja en förare och du kan inte säga till dem att du vet att han är F2-mästaren du måste ta honom. Vi måste hitta en lösning eftersom jag är den tredje i ordningen som inte är i F1 nästa år,“ Pourchaire sa till “Pitstop”.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Pitstop (@pitstop)

F2-mästaren tror jag kan tillföra något till F1. Om du vinner F2 har du, tror jag, nivån att köra i F1 helt klart. Jag menar att vi såg det med Oscar, (och) vi såg det med Felipe under FP1-sessionerna. Det gick väldigt snabbt att han är redo att hoppa i F1. Men ja, vi måste hitta en lösning.” Pourchaire avslutade.

“Jag skulle slå Oscar Piastri”: F2-mästaren Theo Pourchaire gör djärvt påstående medan han tittar på F1-stolen

Pourchaires utforskning av alternativa alternativ, inklusive den japanska superformeln, understryker de utmaningar som begåvade förare står inför. Att testa i en F1-bil medför betydande kostnader, vilket gör det till ett ouppnåeligt alternativ för Pourchaire, även inom Sauber Academy. Men inte alla i samhället upprepade fransmannens uttalanden.

Pourchaire har inte gjort ett tillräckligt starkt intryck enligt F1 Pundit

Pourchaires resa må ha varit anmärkningsvärd, men har han satt outplånliga spår i Formel 1-lagens ögon? F1 Pundit Scott Mitchell-Malm från The Race ger ett kritiskt perspektiv på Pourchaires bana. Han betonade att den unga föraren ännu inte har krävt uppmärksamhet i den utsträckning som rivalerna har noterat.

Mitchell-Malm ställer en övertygande fråga och säger: “Om organisationen som har stöttat honom i flera år inte tycker att han är ett bättre alternativ än Zhou Guanyu… man skulle kunna tro att ett rivaliserande lag som betygsätter Pourchaire högt skulle känna en chans att slå till.

När Sauber, Pourchaires stödjare, väljer att behålla honom som reservförare och utforska möjligheter i Super Formula för 2024, intensifieras samtalen kring Pourchaires beredskap för F1. Konkurrenskraften hos F1 kräver inte bara skicklighet utan också en obestridlig närvaro som tvingar team att lägga märke till.

Håller du med om Scott Mitchells analys av Theo Pourchaire? Eller tror du att han kanske förtjänade en F1-plats 2024? Dela dina insikter i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär