Saturday, January 28, 2023
HemCycling"Vi har inget att dölja": New Age cykeläss Chris Froome känner att...

“Vi har inget att dölja”: New Age cykeläss Chris Froome känner att sporten fortfarande rättfärdigar-läge Post Lance Armstrong-eran

Sportens mörka sida har många medlemmar. Lance Armstrong, som också är den mest vanärade cyklisten, är ett namn som förändrade cyklingen för alltid. På grund av honom gick sporten igenom en riktigt tuff tid tillbaka 2012. Även om mycket har förändrats inom cykelsporten. Redan 2020, i en intervju, svarade det nygamla cykeläset Chris Froome på några frågor angående den vanärade cyklisten.

Lance Armstrong förändrade för alltid bilden av att cykla inför hela världen. Detta påverkade också de nya cyklisterna.

Även efter alla dessa år kan spelarna fortfarande känna skadan

Den brittisk-kenyanska cyklisten pratade om hur sporten har återhämtat sig genom att förbättra antidopningsåtgärderna. Men han och andra nuvarande generationens spelare betalar fortfarande priset för den skada som Lance har lämnat.

“Vi måste fortfarande rättfärdiga oss själva. Det är minst 15 år sedan, och vi pratar fortfarande om det. Det gjorde mycket skada. Den eran har skadat sporten i stor utsträckning, men jag tror verkligen att sporten har vänt blad.” sa Froome och siktade på Armstrong.

“Jag tror inte att jag kunde ha vunnit Tour de France fyra gånger om det inte hade förändrats. Jag tycker att sporten är på en fantastisk plats nu”, fortsatte Chris. Lika stor skada som Lances dopningsskandal gjorde för sporten, gjorde också tjänstemännen mer ansvariga. Eftersom antidopningsprocedurerna ökade avsevärt. Han nämner också hur han, på grund av denna förändring, fick sina fyra Tour de France-titlar.

“Självklart är det utmanande med negativiteten och att alltid behöva svara på samma frågor år ut och år in till skeptikerna som inte tror på någon prestation men samtidigt, vad kan vi göra? Vi bara fortsätter med det och vi vet att det vi gör rätt. Vi har inget att dölja”, tillade Chris. Chris förklarade att det inte fanns något de kunde göra än att acceptera de misstag som någon annan gjorde och försöka rätta till dem. Han nämnde också hur sporten blev utmanande.

Effekten av Lance Armstrong

På grund av Lance Armstrongs ökända handlingar tappade till och med hängivna cyklister som Chris Froome all motivation för sporten. För sporten han älskade så mycket, det fanns en dag när han inte såg något hopp. Chris blev förvånad över hur hela cykelbranschen under 2012, när Lance åkte fast, fick en stor träff av negativitet. Under en tid kunde Chris inte tro vad som pågick.

2012 förbjöds den vanärade cyklisten att cykla under en livstid av USADA. Han fråntogs också sina sju Tour de France-titlar. Lance försökte till och med slå tillbaka på sina anklagelser, men han misslyckades kapitalt, eftersom hans handlingar var ganska uppenbara och det fanns tillräckligt med bevis mot honom. Senare erkände han äntligen att han använde PED för att förbättra sin prestation.

Vad tycker du om påverkan på cykling som lämnats av Lance Armstrong? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär