Sunday, December 10, 2023
HemKade Ruotolo"Vi får se hur han går först" - Tye Ruotolo vill att...

“Vi får se hur han går först” – Tye Ruotolo vill att hans bror Kade ska leda honom i hans planer genom att göra en MMA-debut först

Grappling-fenomet Tye Ruotolo fortsatte sitt dominerande lopp i ONE Championship den gångna fredagen genom att ta sin karriärs största pris, men han insisterar på att ett byte av sport ännu inte är på väg för honom. I co-main-eventet av ONE Fight Night 16 den 3 november blev Ruotolo den första världsmästaren i ONE Welterweight Submission Grappling genom att utklassa Magomed Abdulkadirov på väg till en enhällig beslutsvinst på den vördade Lumpinee Boxing Stadium i Bangkok, Thailand.

Med sin senaste seger är den amerikanske stjärnan nu obesegrad över fem matcher i ONE, och han har gjort tre mål tillsammans med fyra prestationsbonusar. Vid bara 20-årsåldern verkar det inte finnas mycket kvar för Atos-representanten att göra när det gäller inlämning.

Tye Ruotolo ville följa Kade Ruotolo i hans planer på att gå med i MMA

Men på frågan om han var redo att överväga att byta till MMA under sin intervju med Mitch Chilson efter kampen, sa Ruotolo att det kanske inte är hans tid ännu. “Ända sedan jag var tre år gammal har jag alltid velat bli bäst genom tiderna inom jiu-jitsu. Jag har inte fått det än. Jag är nära, och jag har mycket mer att bevisa, säger han.

“Men jag kan säga att min bror är sugen på att göra MMA. Han kliar på bettet. Jag tror ganska snart att han är i MMA, och jag kommer att följa i hans fotspår. Vi får se hur han går först. Förhoppningsvis gör han det bra. Jag fick förtroende för honom, helt klart, och sedan kommer jag efter.”

Tyes tvillingbror Kade är också obesegrad i sina fyra matcher i ONE, och han regerar för närvarande som kampanjens lättviktskonst. Efter två världstitelförsvar har den kaliforniska infödingen starkt antytt att han kan komma att flytta till den ultra-konkurrenskraftiga lättvikts-MMA-divisionen och försöka sig på den allomfattande sporten mycket snart.

Situationen är också perfekt för Kade Ruotolo att göra sin MMA-debut

Han besegrade den tidigare divisionskungen Shinya Aoki i en submission grappling-affär i sin debut i maj 2022, så att gå upp mot den japanska veteranen i MMA skulle vara en perfekt utgångspunkt för honom.

Samtidigt har Tye pekat ut Pedro Marinho och Isaac Mitchell som fighters nästa på hans träfflista i submission grappling, så han tror helt klart att han fortfarande har arbete att göra i det dukbaserade riket. Som sagt, den nye ONE världsmästaren har inte uteslutit en övergång till MMA, så det kan bara vara en tidsfråga innan han börjar sin strävan efter tvåsportshärlighet.

RELATED ARTICLES

Mest populär