Saturday, December 9, 2023
HemGolf"Vi borde vara tacksamma": PGA Tour Loyalist Jon Rahm ger ärlig uppskattning...

“Vi borde vara tacksamma”: PGA Tour Loyalist Jon Rahm ger ärlig uppskattning till LIV Golf för dess utveckling inom sporten

Inte en gång, utan många gånger, har Jon Rahm indikerat att han var nöjd med PGA-touren och inte kommer att hoppa till LIV-golf. Han är dock tacksam för att den Saudi-stödda kretsen har hänt. För närvarande är Rahm fokuserad på att spela i den första säsongen av TGL, en ny teknikinfunderad golfliga som kommer att samarbeta med PGA Tour och debutera 2024.

För två veckor sedan deltog vinnaren av DP World Tour Championship i intervjun. Han pratade om olika förbättringar av PGA Tour, som redan såg en enorm förändring. Det började med en ökning på 100 miljoner dollar i Player Impact Program-poolen. Även om Rahm inte hade för avsikt att gå med i LIV, varför kände han sig tacksam för dess existens? Låt oss ta reda på.

Varför var Jon Rahm nöjd med LIV?

Varje spelare som inte har lämnat PGA-touren, inklusive Jon Rahm, är glada. De vill inte byta till LIV; Anledningen till deras lycka är dock något av Greg Normans golfbana. Rahm medgav på onsdagen att existensen av LIV Golf förbättrade saker för honom och alla PGA Tour-återstående kamrater som inte lämnade touren.

Under en intervju på Albany, platsen för veckans Hero World Challenge, sa han: “Jag tror att vi på den här sidan av saken borde vara tacksamma för att LIV hände.”

DYK DYPARE

Golfaren tillade, “Jag vet inte om dessa förändringar skulle ha skett om LIV inte var med i bilden. Så till viss del, ja, vi borde vara tacksamma.” Enligt den tidigare nummer ett-golfaren beror förbättringarna på PGA-touren med ökade plånböcker och förmåner och fördelar alla till LIV eftersom det var LIV som fick alla bra saker att hända för PGA-spelarna.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Golf Digest (@golfdigest)

Den Saudi-stödda kretsen blev ett hot mot PGA när alla golfare som Phil Mickelson, Bryson DeChambeau och Cameron Smith gick med i LIV. Myndigheterna tog förlusten av skickliga spelare på allvar och kom med ökade fördelar för tourgolfare. De ville få golfare att stanna hos PGA.

Om det inte vore för LIV, skulle PGA aldrig ha ökat någon nytta, och inte heller plånboken för PIP skulle ha förbättrats eftersom de aldrig skulle ha förstått behovet. De spekulerade i att golfare går med i LIV eftersom det ger bättre ekonomiska fördelar än PGA.

Vilka förbättringar gjorde PGA-touren?

Turnékommissionären Jay Monahan gjorde tillkännagivandena i augusti i år. Alla toppspelare lovade att tävla i minst 20 PGA TOUR-evenemang årligen. Han introducerade också ytterligare Elevated Events för 2023 och en förlängning av Player Impact Program, som vi alla såg.

Han tillkännagav också en garanterad lägsta lön för hela TOUR-medlemmar. Ytterligare fyra Elevated Events kommer att inkluderas, vilket gör 12 event för nästa säsong. Förutom Players Championship och major-mästerskapen åtog sig toppgolfare att tävla i alla 12 evenemang.

Vad är dina tankar om existensen av LIV? Håller du med Rahm?

RELATED ARTICLES

Mest populär