Saturday, December 9, 2023
HemBasketball"Vi ber inte om att få betalt Vad männen får betalt": Michael...

“Vi ber inte om att få betalt Vad männen får betalt”: Michael Jordans dotter Jasmine backar WNBA-superstjärnan Kelsey Plum i stor lönedebatt

Löneskillnaden mellan män och kvinnor har varit en ständig källa till debatt i idrottsvärlden och utanför. Under årens lopp har många fans häftigt protesterat mot den orättvisa lönen för WNBA-spelare jämfört med deras NBA-motsvarigheter. På samma sätt uttryckte WNBA-stjärnan Kelsey Plum nyligen sina frustrationer i frågan. Hennes kommentarer väckte uppmärksamhet från många, inklusive Jasmine Jordan, Michael Jordans äldsta dotter.

Ett av de största namnen i WNBA, Kelsey Plum, uttryckte nyligen sitt missnöje med WNBA:s nuvarande lönestruktur och förespråkade en större inkomstandel. Plums kommentarer blev samtalsämne efter helgen. Dessutom fick Plum också stöd från ett mycket bekant ansikte i NBA.

Jasmine Jordan ger Kelsey Plum sitt stöd

Jasmine Jordan, dotter till Michael Jordan, har spelat en aktiv roll i sportbranschen under sin fars ansvar. Hon är en av kärnmedlemmarna i marknadsföringsdivisionen på Jordan Brand. Följaktligen har hon ett starkt inflytande på WNBA-saken.

Efter Plums kommentarer tog Jasmine till sociala medier och utökade sitt stöd för WNBA-spelarna. Hon publicerade en infografik av Plums kommentarer på sin Instagram-berättelse. Det är ett stort shout-out, med tanke på att hon har 165 000 följare på sitt konto.

DYK DYPARE

WNBA-mästaren Kelsey Plum dök nyligen upp i The Residency Podcast. I ett av avsnitten tog Plum upp frågan om WNBA-löner. Hon sa: “Vi ber inte om att få betalt vad männen får betalt, vi ber om att få betalt samma procentandel av delade inkomsterna.”

Därför klargjorde hon en “stor missuppfattning” om WNBA-spelares önskemål. Hon betonade procentandelen av intäktsandelen på lönetalen.

Vissa siffror som återspeglar Plums ord skulle för övrigt kunna ge en tydligare bild. NBA-spelare får för närvarande cirka 50 % av delade intäkterna, medan WNBA-spelare bara får 20 % av delade intäkterna.

Den genomsnittliga NBA-lönen är $7,5 miljoner, medan den genomsnittliga WNBA-lönen från 2019 är $116 000.

All-Star-vakten avslöjade ytterligare den orättvisa kompensationsstrukturen i ligan genom att bryta ner de många aspekterna av deras lön. Hon avslöjade hur WNBA-spelare inte får ett öre av tröjförsäljningen, medan deras NBA-motsvarigheter får upp till 45 %.

Se historien – WNBA-stjärnan Brittney Griners saga i Ryssland, hela tidslinjen

Plum hörde sedan på det bedrövliga tillståndet för CBA (kollektivförhandlingsavtalet) i WNBA. Hon tillskrev de ökande lönerna för NBA-spelare till de framgångsrika CBA-förhandlingarna. “I WNBA är det inte fallet,” sa hon.

Vad tycker du om löneskillnaden i WNBA? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär