Monday, February 26, 2024
HemNASCAR"Vi är på väg i rätt riktning" - Dale Earnhardt Jr bekräftar...

“Vi är på väg i rätt riktning” – Dale Earnhardt Jr bekräftar starten av NASCAR Revival

Förra veckans NASCAR-utmärkelser markerade slutet på säsongen 2023 helt. Mästarna, framstående artister och fansfavoriter firades på den årliga NASCAR-banketten på en strålande kväll. En av de många berömda gästerna vid banketten var Dale Earnhardt Jr. Den förra Hendrick Motorsports chauffören var oerhört nöjd med uppslutningen vid prisutdelningen, och det fick honom att känna att det finns något som fansen ansluter till.

Amerikas favoritvideo idag

Junior gick med i superstjärnorna med sin fru Amy Earnhardt och lyfte fram förändringarna som fansen kommer att se 2024. Efter att ha tillbringat en stor del av tävlingssäsongen i NBC:s sändningsbås, analyserat och kommenterat lopp, tror Dale Earnhardt Jr också att den nya TV-erbjudanden som börjar 2025 är vägen att gå framåt som sport.

Trots populära åsikter såg Dale Earnhardt Jr positiva förändringar i NASCAR

Dale Earnhardt Jr har tagit på sig olika roller i NASCAR-branschen. Han har gjort allt från att vara en Xfinity-lagägare till en racingserieägare till en analytiker i NBC-sändningsbåset. Det är mer anledning för fansen att bli chockade över hans åsikt vid NASCAR-utmärkelsen. Medan Junior har varit en vokal del av samhället och har talat om de mer angelägna frågorna i NASCAR, kanske vissa fans inte hade förväntat sig positiviteten.

Junior sa vid NASCAR Awards i Music City Center, Nashville, “Jag tyckte att det här året var riktigt underhållande. Jag är inte förvånad. Jag är nöjd med vad jag såg och vad jag kunde njuta av i montern, och vi hade ett spännande år.”

“Så ser fram emot nästa år, ser fram emot att matchen börjar. Många förändringar i sporten, några nya tillkännagivanden med TV-partners så vidare, och på kommande, men sporten är på ett bra ställe. När jag först gick in i lobbyn ikväll och såg mängden människor som är här ikväll för prisbanketten säger mig att vi är på väg åt rätt håll.

Den stjärnspäckade kvällen såg Jaga Elliott återta sin tron ​​som NASCARs mest populära förare och utöka hans rad till sex på varandra följande segrar. Det kan också vara en av anledningarna till den höga uppslutningen vid utmärkelserna. Chase har varit den mest stöttade föraren i samhället under de senaste fem åren, och det fortsätter att vara så. Elliott som tog sitt sjätte raka NMPA-utmärkelse trots en nedslående säsong kan ha varit en publikattraktion.

Men om det lyckas förena fansen och föra dem närmare sporten är det något NASCAR skulle kunna dra nytta av igen. När säsongen 2024 närmar sig för varje sekund som går kan man inte låta bli att fortsätta gissa slutsatserna för 2024. Lågsäsongen har inte heller varit mindre spännande.

NASCAR skulle kunna bli internationell snabbare än vi trodde

Händelserna 2023 pekade ut ytterligare en stor möjlighet för NASCAR. Tidigare i år gick HMS, Goodyear och Chevrolet samman för att skapa en bil som tog sporten tillbaka till Le Mans 24 timmar. Detta började NASCARs försök att bli global i år och etablerade en solid närvaro i världens motorsport med projektet ‘Garage 56’.

Ett annat positivt från säsongen var rekryteringen av internationella förare från olika former av racing. Shane van Gisbergen insåg sin kärlek till NASCAR och kommer snart att lämna Supercars-kretsen för Trackhouse Racings Cupserielag. Nuvarande Supercars-mästaren Brodie Kostecki kunde också följa i hans fotspår efter ett uppmuntrande tecken från Richard Childress.

RCRs anpassning med Erebus Motorsports har underlättat anläggningsflödet mellan de australiensiska och amerikanska teamen. Kostecki, som spekuleras i att återvända 2024 för runt fem lopp, kan också bli ett permanent inslag för RCR snart. NASCAR-tjänstemän har också tittat på alternativ för att utöka basen snabbt.

Det första alternativet har varit den kanadensiska fanbasen, som kan utnyttjas genom lopp i Montreal. NASCAR VD Steve O’Donnell talade tidigare om möjligheterna med en expansion med Front Office Sports och sa: “Absolut. Vi undersöker ett antal olika alternativ. Vi vill ta med oss ​​den upplevelsen utanför Nordamerika också.”

De senaste medieaffärerna, som börjar 2025, innehåller också världsomspännande kända plattformar som Prime Video, TNT Sports och Bleacher Report tillsammans med WBD:s Max Streaming-tjänster. CW har också förvärvat rättigheterna till Xfinity Series-sändningen, vilket gör sportens andra skikt tillgänglig för tittarna. Sammantaget har utvecklingen gått snabbt och smidigt under senare delen av 2023. Fallande tittarsiffror och tappade fans intresse var oro för NASCAR, men till synes inte längre.

RELATED ARTICLES

Mest populär