Wednesday, December 6, 2023
HemF1"Vi är långt ifrån färdiga": Red Bulls Taskmaster Helmut Marko kommer ut...

“Vi är långt ifrån färdiga”: Red Bulls Taskmaster Helmut Marko kommer ut och skjuter bland brinnande överlevnadsfrågor

Red Bull-rådgivaren Helmut Marko talade om det österrikiska lagets framtid i en intervju. När Red Bull-chefen, Dietrich Mateschitz, gick bort, var fansen rädda för att Red Bull skulle gå bort från sporten efter ett fantastiskt år med Max Verstappen.

Marko försäkrade fansen att det inte fanns någon anledning att oroa sig, eftersom Red Bull är här för att stanna. Han upprepar att det österrikiska laget har stora mål och fortfarande har många titlar som de skulle vilja förvärva. Eftersom Marko var det hårt arbetande team som de alltid har varit, sa Marko att de verkligen skulle fortsätta att försöka.

I en intervju med tidningen Sport Bild delade Helmut: “Vår framgång talar för sig själv. Vi är långt ifrån färdiga med vårt uppdrag. Vi vill vinna fler lopp och titlar.”

“Vårt största plus har alltid varit att vi har många ljusa hjärnor som inte behöver ett möte med förvaltningsrådet innan något kan initieras”, fortsatte han.

Men när han går in i nästa säsong av 2023, vet Marko att laget inte är skottsäkra och tror att Silverpilarna skulle utgöra ett stort hot mot dem.

Helmut Marko tror att Mercedes är det största hotet mot Red Bull 2023

Helmut Marko berörde frågan om budgetkostnadstaket som det österrikiska laget skulle möta nästa säsong. Han tror att med den begränsade flygtesttiden kommer Red Bull att vara i underläge nästa år.

Under tiden kommer Ferrari också att komma igenom med sin nya chef, efter att Mattia Binottos avgång godkändes.

Han tror dock att Mercedes tog stora framsteg mot slutet av 2022, med tanke på de svårigheter som laget stod inför från säsongsstarten.

Han hävdade dock att de inte var rädda. Han sa: “Inte riktigt orolig. Vi är på rätt väg för 2023 och med Max har vi den bästa föraren i fältet.”

“Jag tror att vi borde vara mer rädda för Mercedes eftersom de fortfarande har övertaget mot Ferrari när det gäller strategi och hållbarhet,” tillade han, enligt Motorsport.com.

Red Bull är onekligen det mest dominerande F1-laget på senare tid. Men med straffarna i aktion, kommer Red Bull ändå lyckas fortsätta sin dominans? Skulle Max Verstappen lyckas vinna en tredje titel i rad år 2023?

RELATED ARTICLES

Mest populär