Tuesday, February 27, 2024
HemNASCAR"Vi är inte ledsna" - Ryan Blaneys besättningschef avslöjar sin dynamik som...

“Vi är inte ledsna” – Ryan Blaneys besättningschef avslöjar sin dynamik som ledde till mästerskapsvinst

Efter en framgångsrik cupseriesäsong 2023, Ryan Blaney. är på topp. Men vinsten var inte hans enda prestation eftersom förarens besättningsmedlemmar stressade lika mycket som han för att ta den ultimata platsen. Bland dem var Blaneys besättningschef, Jonathan Hassler, som är en av de främsta anledningarna till Blaneys inlösen.

Amerikas favoritvideo idag

Den tidigare Wood Brothers besättningschefen visade sitt taktiska sinne på banan den här säsongen och anpassade sig väl till de svåra situationer som uppstod. När han talade på SiriusXM NASCAR Radio sa Hassler att en av de stora anledningarna till parets framgång är deras tillit till varandra. Att koppla på och utanför banan ledde duon till en historisk vinst som Team Penske försvarade cupseriemästerskapet.

Jonathan Hassler tror att det har varit fördelaktigt för Ryan Blaney att acceptera den brutala verkligheten

Jonathan Hassler kom till Ryan Blaney i slutet av säsongen 2021. Besättningschefen nr 12 då, Todd Gordon, hade redan pratat om att dra sig tillbaka från sporten efter 2021 och detta öppnade ett fönster av möjligheter för Hassler. Att dela gemensamma intressen som countrymusik hjälpte paret att lära känna varandra snabbare än man hade förväntat sig.

Angående hans förhållande till föraren nr 12, sa Hassler: “Jag tror inte att vårt förhållande har förändrats på riktigt.”

Hassler och Blaneys inställning till sina misstag har varit lovvärd. Under de föregående säsongerna hade Blaney varit felaktig i viktiga lopp, vilket tvingade honom att böja sig ur konkurrensen. Enligt Hassler har att ta itu med dessa problem utan ånger och acceptera verkligheten hjälpt dem att övervinna dessa misstag och har drivit honom till mästerskapet 2023.

“Från dag ett har jag haft det största förtroendet för honom att han alltid har gett 100%, och han vet att jag alltid ger 100%. När det inte går som det ska säger ingen av oss att vi är ledsna för att vi inte är ledsna. Vi vet att vi båda har gett allt. Vi är fokuserade på vad som än ligger framför oss och försöker bli lite bättre vecka ut och vecka in.”

Uppskattningen var dock inte ensidig eftersom Ryan också fördubblade sin tacksamhet mot sin besättningschef. Han uttryckte sin beundran och sa också att han vill vinna fler troféer med Hassler för att bli en av NASCARs mest ikoniska förar-besättningschefsduos.

En perfekt matchning av personligheter har varit nyckeln till nummer 12-lagets framgång

En av Jonathan Hasslers starka sidor har varit hans kemi med #12. Och Ryan verkar inse detta när han pratade om deras kompatibilitet.

Ryan uppskattade honom för hans bidrag och sa: “Det är coolt när du kan vinna mästerskapet med någon sådan, Jonathan, som är en ganska ny besättningschef, vårt andra år som arbetar tillsammans. Han är en man med få ord, men ja, supersmart kille. Han och jag kommer överens bra och coola för att få vår första tillsammans. Så Jag skulle älska att få lite mer med honom eftersom han gör ett så bra jobb.

Hassler, å andra sidan, betonade vikten av deras dynamik. Med en perfekt balans mellan aggression och lugn har loppen varit mycket lättare för dem att mala resultat.

“Våra personligheter är väldigt lika, väldigt avslappnade, tror jag,” sa Hassler. “När tävlingshelgen väl börjar byter vi till att vara mycket mer komplementära än liknande, med honom som är ganska häftig ibland när han har hjälmen på. Jag känner att jag tenderar att balansera det och förhoppningsvis få tillbaka det lite mer mjukt i loppet.”

Det mästerskapsvinnande paret har redan tagit ett Cup-serien trofé inom bara två års samarbete. Med vad de har visat 2023 kan det finnas potential att vinna fler mästerskap. Vad tror du?

RELATED ARTICLES

Mest populär