Friday, February 3, 2023
HemF1"Vi är alla magra": Trots fysiska skillnader från typiska idrottare, avslöjar Daniel...

“Vi är alla magra”: Trots fysiska skillnader från typiska idrottare, avslöjar Daniel Ricciardo den enda stora sak som skiljer F1-förare från resten

Daniel Ricciardo må ha haft hemska säsonger mot varandra, men ingen kan ta hans vinster ifrån honom. Honey Badger förblir en fenomenal idrottare och en ambassadör för sporten. Därför, när han berättar vad som krävs för att bli bäst i sporten, sätter den ständigt skämtande mannen upp ett allvarligt ansikte.

Daniel Ricciardo, som alla andra förare på F1-rutnätet, tar sin hälsa på allvar. Det är inte bara ett krav för att öka sin livslängd inom sporten, utan ganska mycket en nödvändighet. I en intervju avslöjade han sin träningsregim under en typisk F1-säsong och berättade vad som skiljer F1-förare från andra atleter.

Daniel Ricciardo avslöjar den fysiska skillnaden mellan F1-förare och andra idrottare

Daniel Ricciardo dök upp för en intervju med Men’s Health redan 2020. Honey Badger berättade hur livet gick mitt i pandemin och öppnade bland annat upp sin relation med Max Verstappen. Aussie avslöjade också vilka fysiska och mentala styrkor man behövde ha för att ta sig till motorsportens höjdpunkt.

Ricciardo sa, “Anta att det är en vecka mellan två tävlingsdagar, sedan tränar jag i sex dagar. De flesta dagar kör jag två pass, en av de dagarna kör jag ett pass och en dag vilar jag. Vi förare behöver inte vara triathleter eller maratonlöpare, men vår grundkondition måste vara bra.” [Translated using Google]

“Vi är alla smala. Stark, men smal. Vi är smidiga och snabba, men inte styrkeidrottare.”

“Du måste vara orädd. Sporten är farlig. Väldigt farligt. I samma ögonblick som du övertas av tvivel eller rädsla presterar du inte längre. Speciellt när du kör i dessa hastigheter kan ett ögonblick av osäkerhet döda dig. Du måste ha full kontroll”, tillade han.

Ricciardo har för närvarande ett 1-års uppehåll från ordinarie action i F1. Efter en 2-årig misslyckad stint hos McLaren, gick han med Red Bull som reservförare. Kan beslutet styras av de tvivel som infinner sig? Bara han skulle veta.

Lewis Hamilton finner fortfarande Daniel Ricciardo kapabel att köra som ordinarie i F1

Mercedes var fortfarande intresserad av att värva Daniel Ricciardo som reservförare innan Honey Badger slutförde ett kontrakt med Red Bull. På en presskonferens i Italien i år fick Lewis Hamilton frågan om han skulle gilla om Daniel kom med i hans team som tredje förare.

Planet F1 citerade Hamilton och sa, “naturligtvis om han är en del av vårt team skulle det vara fantastiskt, men jag menar, tredje [driver] roll är egentligen inte jag tror vad som är bäst för honom, så om jag skötte honom skulle du tävla.”

Vi hoppas att Ricciardo gör comeback som ordinarie förare 2024. Tror du att han kommer att få en ny chans med tanke på hur många unga meriterande förare från feeder-serien som väntar?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär