Friday, December 1, 2023
HemNASCARVeteraninsider erkänner bristande tro i Ryan Blaney timmar efter att ha bevisats...

Veteraninsider erkänner bristande tro i Ryan Blaney timmar efter att ha bevisats fel av Team Penske Superstar

Det är säkert att säga att Ryan Blaney chockade många på söndagen genom att vinna sin första cupserietitel. Team Penske-mannen övervann hårda utmaningar från William Byron och Kyle Larson, som båda ansågs vara favoriterna. Med tanke på säsongen som de har haft är det otroligt hur Blaney drog upp den här ur hatten. Föraren av #12-bilen visade att många människor hade fel, inklusive fans och några framstående insiders.

Innan slutspelet började hade Ryan Blaney bara vunnit ett lopp i cupserien. Hans form antydde inte på något sätt en mästerskapsvinst. Bil #12 kom till sin rätt under slutspelet. Talladega och Martinsville var de två loppen som sköt Blaney i strid och 29-åringen såg sig aldrig tillbaka. Blaney träffade en lila formfläck vid precis rätt tidpunkt och hans fart var för stor för att någon skulle kunna sluta.

Eminent insider avslöjar vad Team Penske fick rätt

Trots att han var det mästerskapsvinnande laget förra säsongen, hade Roger Penskes organisation drabbats av svåra tider tidigare under 2023. Deras försvarande mästare Joey Logano blev tidigt eliminerad och det var svårt att se dem ta sig mycket in i slutspelet. En person som inte trodde på Ryan Blaney var Kenny Wallace.

Den tidigare mästaren i cupserierna sa att även om han trodde att Ryan Blaney hade farten och kapitlet att vinna, var Larson och Byron alldeles för starka. Det visade sig att Team Penske-föraren stod emot utmaningarna från både Hendrick Motorsports-titelutmanarna och kom överst. Wallace erkände dock att han sett något annorlunda med Penske-bilen i Martinsville.

“Jag såg inte Ryan Blaney göra den här typen av comeback och jag fick berätta för dig, racerföraren i mig, racerbilsföraren och chassimannen och mekanikern i mig, när de dök upp på Martinsville, vad jag märkte i Ryan Blaneys bil var framåtgrepp. Man, de hade lite kameravinklar, Ryan Blaneys bil gick till 1 vid Martinsville och körde också precis utanför sväng 2. Bra kör framåt. Och jag gick, jag tror att de hittade något”, sa han i ett nyligen avsedd avsnitt av Kenny Wallace Show.

Den 60-årige före detta Cupserieföraren möttes av en trevlig överraskning tack vare Ryan Blaney i söndags. Enligt Wallace spelade många faktorer förutom framåtdrift, som balans och kurvhastighet en stor roll i Team Penskes framgång. De hade helt enkelt inte fattat det tidigare under säsongen.

“Enligt min mening tror jag, förutom bra balans att komma in, inte lösa in, bra kurvhastighet, uppenbarligen inte lika bra som Ross Chastain…Ryan Blaney och Penske, de hittade en riktigt bra framåtdrift, så grattis till Ryan Blaney , på mästerskapet, Jag såg honom inte komma“, tillade Wallace.

Vägen till ära har varit fylld av hinder för Ryan Blaney, men hans största stödsystem har alltid stått orubbligt bakom honom. Det stödsystemet är hans familj. Ryan kommer från en familj av racerförare och efter att ha skapat historia i Phoenix uttryckte han sin tacksamhet till sina nära och kära.

Ryan Blaney uttrycker tacksamhet för sitt största stödsystem

Ryans far, Dave Blaney brukade vara en racerförare på heltid i NASCAR Cup Series. Dave var där med sin son under hela sin resa till toppen. Han tvivlade aldrig på sin sons skicklighet och talang trots att han inte var en serievinnare och hans tro till slut gav resultat på största möjliga sätt.

“Det har betytt allt. Uppenbarligen kommer jag från en familj av åkare – min farfar, pappa och farbror. Pappa är uppenbarligen den jag växte upp med att titta på och beundra, ville vara som, sa Ryan. “Att kunna göra det han gjorde, för som barn ville jag bara göra det som pappa gjorde, så för att kunna tävla och, än mindre, tävla om vinster och mästerskap, fortfarande ha mina föräldrar runt, människor som du ser ut upp till som fortfarande finns kvar, det gör det ännu mer speciellt.”

Tiden för firande har äntligen kommit till familjen Blaney och det råder ingen tvekan om att det kommer att bli ett massivt firande. Det kommer inte att dröja länge innan fokus flyttas till 2024 men för nu har Ryan Blaney förtjänat en välförtjänt paus från det hårda arbetet.

RELATED ARTICLES

Mest populär